На вниманието на пчеларите: Започва пръскане срещу комари

Унищожаването на насекомите започва от Козлодуй
Обновена: 12 юли 2019 10:27 | 12 юли 2019 10:27, Петя Славова
4
На вниманието на пчеларите: Започва пръскане срещу комари
Снимка: Bulgaria ON AIR

Започва пръскането срещу комари по поречието на река Дунав. Кампанията беше обявена преди около седмица от премиера Бойко Борисов, но беше отложена, след като стана ясно, че не са доставени репеленти.

Унищожаването на насекомите ще започне от Козлодуй и ще бъде проведено чрез инсектицидна обработка на засегнатите площи, предаде Bulgaria ON AIR.

Предвижда се да има авиационно третиране за масовото унищожаване на комарите и предотвратяване на разпространението на болести по хората и животните в рисковите региони.

От Българската агенция по безопасност на храните напомнят, че е необходимо пчеларите да предприемат мерки по опазване здравето на пчелите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 4 години
Главният прокурор да подпише заповед за задържане под стража на всички пчели в указания период. За по сигурно да арестуват и пчеларите.
3
2
 
8
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Трепем комарите, за да избием пчелитре;))) трепем прасетата, за да унищожим африканската чума. Била нелечима;))) Също като болестта ГЕРБ!
2
0
 
5
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
Аз ще ги вържа но не ми стигат наморници -дали ще раздават ....простотия и наглост безкрай.Пръска се в тъмната част когато пчелите не летят...
1
0
 
4
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
и какво, аджеба, трябва да включват мерките по опазване здравето на пчелите? да ги запрем ли? или да им кажем да внимават с препаратите??