Протест в Елин Пелин срещу трафика и липса на вода

Има и притеснения от нова инсталация за преработка на пластмаса
13 юли 2019 15:30, Елка Василева
12
Протест в Елин Пелин срещу трафика и липса на вода
Кадър: Bulgaria ON AIR

Жители на Елин Пелин протестираха срещу увеличаващия се тежкотоварен трафик заради изграждането на логистичните бази в района.

Те настояха за изграждане на околовръстен път на населеното място, за да се изведе тежкотоварния трафик от улиците на селото, предаде Bulgaria ON AIR.

Проект имало, но не и реални действия, а ТИР-овете разбили и ремонтирания преди три години жп надлез.

Хората изразиха недоволството си и от честата липса на вода. Според кмета ремонта на водопреносната мрежа е част от ангажиментите на местното ВиК, защото общината няма пари за подобни проекти.

Жителите се притесняват и от новоизградена инсталация за преработка на пластмаса, според тях тя е построена незаконно и не е имало обществено обсъждане.

В знак на своето недоволство хората на няколко пъти пресичаха продължително през пешеходна пътека, което затрудни трафика.

Гледайте репортажа на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: протестЕлин Пелин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3Умнико, баце прави околовръсни пътища и пречиствателни станции, които не се ядат според пчеличката Мая и Повелителя на троловете. За това протестират хората! За околовръстен път и подмяна на водопровода! Не за социални помощи и подмяна на "плоския"данък. Не, че ме кефи ББ, ама помним аферата"Батко и братко" и падналото осветление в тунела на Хемус за които бяха "усвоени"парите при Тройната.
11
3
 
2
 
! Отговори
123 преди 4 години
Кметът от ВМРО доц. д-р инж. Ивайло Симеонов е тотална ***, нарцис и сбърканяк.Редовно обикаля с розови *** , тотален ***, няколко пъти се опитваха да го бият в сградата на общината.Единствената причина да е кмет, е заради това,че никой не искаше повече за кметица галя к*урвата от ГЕРБ.Този масонски *** парите от кражби и далавери, за жито и свещи да ги харчи.
10
5
 
7
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
Дрогаре и дрогарки!Права е ***, демокрацията наистина ни отне много. По времето на най-справедливия строй, ти спираха водата и тока без предупреждение, не ти казваха кога ще ги пуснат пак, после въведоха режим - 2 часа има, 2 часа няма и никой не си и помисляше да протестира, а сега... Разглезихте се дрогаре, разглезихте се!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Велинград , Елин Пелин, Горубляне протести до дупка иначе няма оправия в тая държава само държавните служители са добре и ония със сините венци гласоподаватели на партията майка.
8
2
 
3
 
! Отговори
Баба от село преди 4 години
Стига сте писали глупости. Въздухът на гарата не се диша от смрад на пластмаса. Чудехме се дали някой не си гори ***, а се оказа, че си имаме незаконно заводче, което да ни трови. Как не ги е срам тези ненаситни управници. Мястото е до София. Хората се изнасят извън големия град с надеждата за по-чист въздух. Какво стана? И от тук ще ни прогонят мръсниците мръсни. Бел ден да не видат дано.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сега има гара Елин Пелин и град Елин Пелин, ти си проверявай информацията останала ти от соца...
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаше една Д. от Гара Елин пелин, беше пълничка, но отслабна и стана страшна мацка.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гара Елин Пелин, а след това е град Елин Пелин, поне пишете вярна информация. А и са прави хората.
4
2
 
8
 
! Отговори
Гараджията преди 4 години
До House M.D.Не познахте и двамата. Едно от 5-те населени места със статут на гара е гара Елин Пелин. Искаха да направят Гарата село, ама шопо нема им се даде никогаш! А градо Елин Пелин е на 5 км.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радвайте се на магистралите ,утре като дойде баце и ви прегърне и ви се усмихне широко и всичко ще забравите....Хайде сега...една вода....
2
6
 
2
 
! Отговори
koko преди 4 години
До House M.D.selo e ...
1
1
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Калкулаторке, Елин Пелин е град, а не село.