Какво спъва морския ни туризъм? Намръщен персонал, евтин алкохол...

Скандалът с израелските туристи ще се отрази на бранша, заяви Богомил Николов
Обновена: 15 юли 2019 09:00 | 15 юли 2019 08:55, Александър Попов
168

Саморазправата на роден хотелиер с израелските клиенти е необяснима и недопустима и със сигурност ще даде своето отражение на летния сезон по морето, каза председателят на Сдружение "Активни потребители" Богомил Николов в "България сутрин".

"Предметът на спора няма значение, скандали от подобен род се пренасят върху целия бранш. Проблемът донякъде се дължи на изключително ниската култура по Черноморието", посочи той.

Още по темата
Според Николов се случва често даден турист да бъде настанен в стая, различна от тази, която е резервирана. В подобни случаи, ако резервацията е директна, трябва да предявим претенции към самия хотелиер.

"Концепцията на родния туризъм се основава на евтин алкохол, хазарт и т.н. За мен най-големият дефицит е именно в разликата при отношението спрямо примерно това, което виждаме в Гърция и Турция - обноските са на първо място. У нас си имаме проблема на "намръщения сервитьор", заяви още Богомил Николов в ефира на Bulgaria ON AIR.

И докато туристите по морето намаляват тази година, проблеми има и в столицата.

В "Активни потребители" редовно се получават и сигнали за некоректни таксита. Най-честите примери са в района на летището, пилоните на НДК в София. Те използвали така наречените помпи и удвоявали, дори утроявали сметките.

"Коректните превозвачи и ДАИ не вземат мерки. Клиентите не са толкова силни да се справят. Най-малкото, че срещу тях често пъти стои бабаит с анцуг", заяви още събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
3
 
! Отговори
Загива преди 4 години
Благодарение на мутренско отношение, алчност и евтини байганьовски номера.Хората бягат от това, а не от морето.
138
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...Преди 3 седмици пътувайки по работа спах в един хотел на Златни пясъци...Резервацията стана към 8 и към 9 вечерта се настанихме. Не можахме да заключим стаята, защото имаше чалъм, който не ни казаха. Оставих ключа на рецепция и им казах да оправят и телевизора, на който на всеки канал имаше звездички и нямаше гледане. Не го оправиха до наобяд, когато се изнесохме. Помолих да удължим до 2 наобяд престоя (2часа) - не може че е резервирана стаята. Но 3 стаи бяха свободни на сайта. Грозна работа
137
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...няма видео. Но има видео от секюрити камера как жените го нападат зад колоната...Ами рецепцията се вижда много добре на камерата, когато подава документите...защо не покажат и видеото как са плюли и били рецепционистите. Ако имат.И защо са го "нападнали" жените,след като по негови думи вече е бил дошъл представител на туроператора за пакета им и им е обяснил всичко на техен роден език. Явно обяснението ще ви дадем друга стая и си плащайте олинклузив всичко, не им е харесало много на турист
136
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Недопустимо е да се саморазправяш с клиенти по такъв грозен нелеп начин, особено майки с деца. Пред децата.Доколкото разбрах от видеото (на Нова мисля), където хотелиера със СОБСТВЕНИ думи проблема и обяснява поведението си:1) Жените са били ол-инклузив с резервация за екзекуютив суит.2) Казали са им, че докато чакат трябва да си заплатят напитките (те са олинклузив), защо?3) Предложили са им стая с три легла, друга (те са 4 с децата).4) Били са плюли и нападнали рецепция. Няма видео..
135
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наште мyтpoтелиери си мислят, че кой знае какви милиони ще изкарат от алкохол, кекс и разни субстанции (които уж били незаконни). Ама на всеки с челце над 2 пръста вече му е ясно, че така не става. Е примерно на Созопол една чaлготека Xeдон дъни тонколоните по цяла нощ и то вече турист не остана наоколо. А в самото заведение всяка вечер я има десетина човека, я не. Е колко милиони ще изкарат от тях?
134
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 154Пак ли да ви виновни управляващите за това което представлявате? Вас някой трябва да стои с чатала на врата иначе за нищо не ставате
133
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЪЛГАРИЯ ХУБАВА СТРАНА,НО ОТ ЗЛИ И АЛЧНИ ХОРА СЕ УПРАВЛЯВА!
132
1
 
4
 
! Отговори
Златтка преди 4 години
Като искате да печелите от туризъм ще предлагате уникални, екзотични неща, невиждани и нечувани. Иначе нема долари.
131
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На въпрос "Какво съдържа супата" ми беше отговорено : Не знам, аз такова не ям.
130
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът на българинът е че няма пари,всичко останало си е ОК.
129
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сичко е тип-топпо цял ден морето пере мутренския бизнес
128
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във всеки областен град има някаква гимназия по туризъм , че и в по- малките градчета , всички се натискат да са там ученици . ха ,сега ми обяснете как така няма кадри за туризма дори да приемем ,че голяма част от завършващите са заминали за чужбина ,все някой от , например в моя град приемат по пет паралелки , смятайте па 26 ученици , та все някой остава тук ..и пак няма кадри??? Просто обучението и полученото образование не ОТГОВАРЯ на реалностите на туризма тук. в не..ща..станата БГ
127
0
 
9
 
! Отговори
Распутин преди 4 години
Евтиният алкохол не е никакъв проблем, а основният магнит за туристите от цяла Европа. България е най-известна по света с евтината пиячка. Трябва да направят специални заведения на Слънчака където да се предлага алкохолна евтаназия за руснаци и англичани.
126
13
 
19
 
! Отговори
ХАХАХАА преди 4 години
Много пари имате та и на море ходите.Едвам свързвате двата края но дойде ли лято дърпате бърз кредит пълните багажника на колата с хляб,лук,чесън,домати,лимонада и газ към морето.Важно е да се фукате в социалните мрежи.На туй се вика кучешки стандарт.
125
2
 
15
 
! Отговори
Ясуу преди 4 години
До АнонименЗнаеш ли вкусът ти пасва точно за Поморие.Прави си трушийката и си се кисни в л...йната пък ние ще си хапваме плато морски деликатеси за по 15 евра и ще си се плацикаме по гръцко в кристалната им вода без да ни мъчат стомашно чревни разстройства!
124
4
 
10
 
! Отговори
Мюмюн преди 4 години
*** мн обича да дава акъл. Кой където иска там да ходи.
123
37
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бяхме на почивка в Поморие. Хубав апартамент с паркинг, климатик,кабелна,интернет,самостоятелна кухня.На 100 метра от плажа, на 500 ,метра от центъра на града,пълно с магазини.В близост аптека,ресторанти и т.н. Шезлонги за 3-*** с чадъри общо 20 лв. Хранехме се в ресторанти. Почивка за 3-*** за 6 ,дни с бензина 1100 лв. Аре ходете до Австралия ако искате. Аз ходих в Гърция ,ама си носих бурканите с трушия. Мерси съм на такава Гърция :)
122
1
 
40
 
! Отговори
Далече, далече преди 4 години
Бил съм свидетел и съм израснал през соца, тия времена отдавна отминаха. Ако искаме да се борим с големи и утвурдени в бранша туристически дестинации трябва да предложим нещо уникално и различно. Лукса, балдахините и бутиковите шезлонги ги има навсякъде. Туриста го интересува добрата цена, хубавата храна и отношението към него, съчетано с красива природа и безопасност. Това е. Вече и българите го разбраха и затова предпочитат дестинации различна от нашата където ще намерят всичко това.
121
1
 
4
 
! Отговори
мина онова време преди 4 години
До западната валутаКогато Господ ходеше по земята, печелеха се парици и морето бе прозорез към света!
120
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Завърших туризъм в САЩ, връщам се и търся работа. Навсякъде казаха че съм бил много квалифициран (?), говоря 4 езика ... грабнах се и се върнах в САЩ. Запознах се с Българин който ръководи голям хотел във Вашингтон, точно до Белия Дом.Благодарен съм че ми отказаха всичките хотели в БГ, явно им трябват само чистачи. Смея се на БГ мениджърите които не могат да обелят една дума на Английски но са на някой някой ... факт.Туризма в БГ е на ниво Сомалия