Фасада на сграда в Бургас е рухнала в краката на минувачи

Къщата е включена в програма за ремонт на стари сгради в града
Обновена: 17 юли 2019 22:22 | 17 юли 2019 22:00, Анисия Иванова
4

Фасадата на стара сграда в центъра на Бургас рухна пред погледа на минувачи. За щастие инцидентът се е разминал без пострадали.

Част от мазилката паднала в понеделник сутринта, когато Снежана Георгиева отваряла магазина, в който работи, разказва Bulgaria ON AIR.

От общината обезопасиха сградата с лента и обясниха, че къщата е включена в програма за ремонт на стари сгради в центъра на Бургас, част от тях паметници на културата.

Уточниха още, че причината част от сградите да са в лошо състояние е, че имат много наследници, а част от тях са извън страната. 

Много сгради в централна градска част, които са паметници на културата или в досег с такива, са включени в списъка и тази сграда е една от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Комунисти, милорд! преди 4 години
И пак последствие от комунизма. Навремето са национализирали къщата на дядото, а след 50 г са я върнали на многобройните наследници които не могат да се разберат какво да правят със скъпия имот. По същата причина нямаме и селско стопанство - дядо ти е имал 300-400 дка, с кпито е развивал земеделско стопансъво. Сега сте върнали по 15-20 дка на внуците му и те не могат да направят нищо с толкова малко земя. Продават я на едрите земевладелци и пак са с пръст в гз.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Събаряте сградата и пращате сметката на 16-те наследника! Ако не щат да плащат, ЧСИ да им запорират сметките! Земята в центъра на Бургас струва милиони,така че няма да умрат от глад. Да са си поддържали имота!
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я, не било панелка???? Нали тухлата беше много стабилна?