Казус: Семейство отказа да напусне срутения си дом

Случаят от село Црънча
17 юли 2019 08:20, Петя Славова
7
Казус: Семейство отказа да напусне срутения си дом
Снимка: архив, Булфото

Заради проливните дъждове къща в родопското село Црънча се срути. В нея живеят майка и син. И двамата отказват да напуснат дома си. Сградата изведнъж се срутила. По чудо жена минаваща в същото време по улицата не се е наранила, пише "24 часа".

Фиданка и синът й Красимир Долапчиеви обитават сринатия дом. Къщата наистина е в тежко състояние. Една от стените й липсва, а дървета подпират част от единия ъгъл на къщата. От другата страна също има поражения - пукнатините в стената се разширяват и цялата сграда е нестабилна, обясни кметът Юли Делибашев.

В селото хората негодуват, тъй като не могат да минават през района от страх да не пострадат, а самата сграда се намира в центъра на Црънча.

Кметът е предложил фургон на семейството, но майката и синът отказват да си тръгнат с риск за живота си. "Решение няма, защото е частна собственост и няма как да я разрушим", коментира кметът.

Полицията също се намесила по казуса, но семейството подписало документ, че сами носят отговорност за себе си и продължават да живеят в рушащата се сграда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 5 Че къде има държавно оборотно жилище по селата ? В кметството ли да ги настанят.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Решение няма, защото е частна собственост и няма как да я разрушим"Глупости. В закона е точно разписано кой има право да се разпореди опасна постройка да бъде съборена.Това, че някои администратори не познават законите и правомощията си означава само, че не са за длъжността, която изпълняват.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има си закон, ЗУТ се казва, по силата на който конкретни административни служби в общината и РДНСК могат и трябва да разпоредят събаряне на опасната постройка. Това да не е пазар - искало семейството - не искало. Дава им се оборотно жилище и се събаря тази без друго порутена и опасна постройка.Айде сега, много сложно!
3
1
 
6
 
! Отговори
Пак преди 4 години
добре, че зимата там е мека.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да им постави фургона до къщата в двора.
1
9
 
15
 
! Отговори
Бикинистата преди 4 години
И кво сега-Бойко да им предложи подслон в хасиендата в Барцилона ли???