Армията в акцията по контрола над африканската чума

16 са вече огнищата в лични стопанства в страната
20
Армията в акцията по контрола над африканската чума
Снимка: Pixabay

Армията се включва в засиления контрол върху придвижването на хора и превозни средства в зоните, в които са открити заразени от болестта африканска чума прасета, съобщи БНР.

Още по темата
16 са вече огнищата в лични стопанства в страната.

Тройно беше увеличен финансовият стимул за отстрел на диви свине в 20-километровата зона на огнищата на вчерашното заседание на правителството.

Представители на горските стопанства ще разговарят днес с членове на ловно-рибарския съюз за извършване на подборен лов.

Предохранителни мерки ще се предприемат на пристанищата и на местата, където преминават множество туристи, тъй като заболяването се разпространява с отпадъци и изхвърлена храна, поясни земеделският министър Десислава Танева на изслушване в парламента по настояване на депутатите от парламентарната група на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: армиячумапрасета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така както го описват някои ръсят чумa по избор или подбор,ако е забелязана някаква то трябвало от това да започнат като гражданска защита събира се щаб от микробиолози,инфекционисти,служби и се следи в борбата с бактериологическата зараза как нападение по вид и разпространение,взимат се не само превантивни мерки защото е трябвало да са взети преди,а съществени като разработки и видове мероприятия по определени стадии,които впрочем са изчислени как стандарт на действия по министерства,общини,др.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
животинките тъкмо имат малки... без да знаят дали са бони ги избиват, чудя се кога ще обявят, че населението е болно от марсианска чумa, че да ни избият и нас
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а пробите дали са заразени дивите свинe след като ги убият ли правят? миналата година избиха овцете и козите на хората без дори да са болни, сега със сигурност е същото... и като избият дивеча каква е ползата за европата?...
7
1
 
14
 
! Отговори
gogo преди 4 години
Защо никой не коментира бездомните кучета.Те са най големия разпространител на зарази
6
2
 
23
 
! Отговори
анон преди 4 години
Пак ли ще избивате здрави животни??? Чумата е в парламента!
5
0
 
23
 
! Отговори
някой преди 4 години
Много ми е интересно,тази болест поразява все домашни животни и нито един свенекомплекс.Или там ще ядат бой.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Армията ще трепе свините? Сега разбирам защо натискаха да купят F-16
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Армията да посочи с червени точки покартата на страната,където ще са залегнали да отстрелват прасета.Отдел-но да маркират местата на терен в радиус 500 м.Да открият полеви магазин за читавия дивеч.Ако отстрел-ват домашни,да предупредят стопанитеда ги приберат във фризерите,за зимата.
2
0
 
5
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
100 години след ПСВ , това което наричате става само да гони прасетата.Ха-ха
1
3
 
4
 
! Отговори
Чорбар преди 4 години
Поредните комплоти и недоказани твърдения срещу ЦСКА!Армията е с нас! Никога не би тръгнала да поддържа тези компромати, че сме чумави, нито пък тези расистки изстъпления с намесването на Африка!