Кметът на Царево: Сезонът не е по-зле от предишни години

Разполагането на палатки или каравани да се регулира със закон, иска той
19 юли 2019 10:15, Анисия Иванова
31

Кметът на община Царево инж. Георги Лапчев коментира в ефира на "България сутрин", че сезонът в Царево не е по-зле от предходните години, въпреки че се появиха информации за отлив от туристи от Черноморието ни. Според градоначалника това е резултат на дългосрочните политики на общината от последните години.

Той призна, че рестораньори или хотелиери никога няма да признаят, че "тази година сезонът е по-добре".
"Община Царево винаги се е стремяла да предостави по-луксозен семеен туризъм", каза той.

Относно плажовете и законодателните промени той смята, че те няма да доведат до съществено изменение на начина, по който се отдават плажовете на концесия.

Вчера парламентът реши концесиите за морски плаж да се възлагат, изпълняват и контролират при условията и по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, като минават изцяло под шапката на Министерството на туризма.

"Те така или иначе от 3 години са в Министерството на туризма. Чисто юридическият механизъм, по който се отдават плажовете, по всяка вероятност ще се подобри, но това ще покаже времето. Не мисля, че това засяга общините, тъй като нашето желание голяма част от плажовете да бъдат управлявани от морските общини, остава отново в сянката на възможното", посочи кметът пред Bulgaria ON AIR.

Той изрази и надеждата си сега да има много повече желаещи да взимат пясъчните ивици на концесия. По думите му сега има много плажове, които са неохраняеми.

Инж. Георги Лапчев коментира и нормативната уредба, която касае къмпингуването. Кметът беше категоричен, че разполагането на палатки или каравани трябва да се регулира със закон.

"Най-правилно би било да има действащи общи устройствени планове по морето, където да е конкретизирано къде са зоните за къмпиране. Новият Закон за устройство на територията дава една възможност кметовете или областните управители да посочват такива терени, въпреки че не са им променени предназначенията", обясни още кметът на Царево.

Кметът коментира още и темата за шума в курортите, споделяйки мнението си, че трябва да има възможност за всеки да се забавлява, но без да се пречи на останалите и това да става съгласно правилата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименти, 10, дето разправяш да кефа по цял ден на едно фрапе и консерви...Във вашите кимизарници какво сервирате на хората, а?Цаца от фризера и ланско олио.... Яжте си ги сами!Пък дали сме на консерви, или не - не знаеш, щото по-далече от Айтос не си стигал
25
0
 
3
 
! Отговори
Кмете преди 4 години
Кмете, по-добре погледни тротоарите в града, ме е страшно. Има тротоари с пломи от времето на соца, че е трудно да се върви с количка, тротоарите са високи даже и на трайните пешеходни пътеки. А за мението му, ворадът е казал на крива ракета космоса пречи.
24
0
 
2
 
! Отговори
pipo преди 4 години
Кмете, голем *** си...
23
0
 
8
 
! Отговори
Радо преди 4 години
Супер наглец е този. Миналата година единия ден подписа договор за строеж на вили до Силистар, след това се показа по телевизията и каза, че няма да се строй... и накрая премиера му тегли майната и отложиха стройтеството... Съсипа южното черноморие този червей...
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не се радвайте на слабия сезон, че всеки момент на Боце ще му хрумне, че е на загуба от неплатени данъци и ще изкара де що има бирник и ченге по улиците.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия от малките градчета и села по морето да спрат да пукат гуми на колите !!!
20
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Абе никакъв проблем няма, всичко е идеално! Продължавайте си всички още 40 години по познатите начини. Селяния, простотия, ниско качество и високи цени на всичко!
19
6
 
5
 
! Отговори
цура преди 4 години
ооо миналата година как се нагласих в турция 3 месеца после едвам се оправих даже не разбрах от кой от шестимата го бях хванала това за 3 дни три месеца после мъка
18
1
 
7
 
! Отговори
Който както иска ! преди 4 години
Има хубави места и унас и в Гърция и Турция.Има скъпи и евтини места и у нас и в Гърция и Турция. Има доволни и недоволни и от нас и отГърция и Турция.Кой както си го направи,каква е компанията и избере-дали на диво или на ,,звезден курорт".Всичко е субективно и зависи от хората. ..... Факт е че Гърците имат много по -голяма брегова ивица,но Северна Гърция е едно ,островите и надолу са с ,,различни" цени.А и в Халкидики псомито и нерото вече ти ги хващат по 3 евро-щеш не щеш ,научихме ги.
17
0
 
30
 
! Отговори
... преди 4 години
Царево бивше Мичурин! Ех спомням си времената когато Плажа нестинарка беше на 3-4км от самия град! Тогава тоя плаж беше обграден от дюни и гора в която имаше бунгала и беше прохладно! Сега е заобграден от 14-16 етажни хотели! И после се чудят що ходя в Гърция на море!!! "Лошото" е, че 1,5 млн българи явно мислят същото като мен и ходят в Гърция на море! Та така!!!
16
6
 
10
 
! Отговори
SS преди 4 години
Много гадно село е това ...
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Воля" е политическа патерица, проект на ГЕРБ. Не случайно в предишна предизборна кампания беше преминала под надслов "Имаме Воля"
14
2
 
28
 
! Отговори
Чикън преди 4 години
Имам повече доверие на пират е едно око, отколкото на кметове като този.Искам да ги видя всичките за по 30 години в затвора заедно с останалите далавераджии.
13
2
 
27
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Преди една седмица се върнах от Анталия и мога да Ви кажа че на всяка крачка има руски туристи.Просто турците много угаждат на туристите.Нито ги бият,нито ругаят.Така че който иска да почива в нашето Черноморие и да плаща 70 лв за сянка.За бонус получава и ритник.
12
1
 
27
 
! Отговори
asdf преди 4 години
Спокойно догодина ще е още "по-добре".
11
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога повече при мутро-хотелиерите.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то пък че беше кой знае колко добре предишните години тук аиде стига от 96 година като намаляха туристите при нас и до ден днешен си е така слабо
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какъв инженер е тоя бе, хаха? ИнДжинер по рязане на дървета?
8
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аз-ътГолям кеф е за почивката да стоиш на едно фрапе цял ден и да си ядеш консервите, и да мислиш колко голям тарикат си че си в Гърция... ***
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как кое позиции? Копаят да търсят дъно( като в държавата) и се чудят като са изкопали по низко от морето защо водата от него не влиза в дупката.