Бедствено положение обявиха в Русенско заради чумата

В областта има три огнища на болестта по свинете
23 юли 2019 21:40, Анисия Иванова
21
Бедствено положение обявиха в Русенско заради чумата
Снимка: Pixabay

Бедствено положение е обявено в област Русе заради огнищата на африканска чума по свинете, съобщиха от Областната администрация в града.

Във връзка с обявените първично възникнали три броя огнища на болестта африканска чума по свинете в с. Пет кладенци, община Бяла, с. Ценово, община Ценово и в свинекомплекс в с. Николово областният управител на област Русе от днес обявява бедствено положение за цялата територия на областта.

Още по темата

Съдържанието на горецитираната заповед е публикувано на електронната страница на Областна администрация – Русе.

В свинекомплекса в Николово пораженията са особено големи. Фермата там е със затворен производствен цикъл и се отглеждат около 17 000 броя свине от различна възрастова категория.

От БАБХ постановиха и принудителното умъртвяване по хуманен начин и обезвреждането на домашните свине в 3 км предпазна зона.

Заради болестта Агенцията по храните въведе забрана на фермерските пазари да се продават продукти от животински произход.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е болна от ГЕРБЕРАСТКА ЧУ-***.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В село Ценово от Гроб са на власт. Принудително дойдоха като заплашваха селяните че ще им изземат поминъка като сега и че ще ги изгонят от работа. Основно работят в общината. За видяха на местните фермери че много дръпна ха. Района е свеж има млади хора до сините омразни капиталисти от Гроб. Гроб оставка и избори и всички съд и прокуратура и зад решрюетките.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера пръскали и в Министерския съвет.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Където е минало Гроб всее смърт и разруха. Искат да унищожат поминака на нашия хубав край. Селяните от този регион са упорити и борбени хора. Фенове са на цар Боко и ще го накажат подобаващо като не гласуват за престъпната синя мафия на гроб. АЗпак питам опасно ли е за хората ясно е че свинско и риба от река Янтра няма да ядем. Идва от съседна Румъния толкова ли сте *** да не разберете 4ова.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще уморят хората от глад *** с тая измислена чума от ш......е западни вериги......
6
4
 
5
 
! Отговори
8791 преди 4 години
До Таско ЕрменковКак не позна родителите си, неблагодарник...
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ще са забранени градинските домати!
4
9
 
2
 
! Отговори
Таско Ерменков преди 4 години
Това семейната снимка на Радев и Иво Христов ли е Добро семество
3
1
 
22
 
! Отговори
дад преди 4 години
абе защо от две години насам всяко лято има масово требене на *** по буългарските села и все са някакви големи "епидемии", дето после никакъе щам не могат да покажат.Гонят българите в чужбина ли кво? на тоя дето дъщеря му се разкаравяше по цици из София не му вервам въобще."Ако не се съпротивляваме дебелаците ще ни закопат до Коледа!" - проф.Евгений ДайновНе съм фен реформаторите, ама е много прав.
2
4
 
29
 
! Отговори
Водач преди 4 години
Добре, разбирам да се унищожават болните животни. Няма ли тест ако прасето е здраво да се коли и раздава на социално слаби, а даже и на пазара. Не вярвам всичките 17 хилки прасета да са болни. Сигурно има и здрави. Но за това трябва акъл, какъвто липсва тотално на управляващите.
1
1
 
25
 
! Отговори
Един от Територията преди 4 години
С правилната химия, ноктите и перата се превръщат в прекрасно месо. А ония горе нека си ядът гнусните суджуци