Бедствено положение и в Плевенско заради чумата

Полицията ще пази пътищата, при нужда и армията ще се включи
Обновена: 24 юли 2019 10:20 | 24 юли 2019 10:15, Камелия Цветанова
14
Бедствено положение и в Плевенско заради чумата
Снимка: Pixabay

Областният управител на Плевен Мирослав Петров обяви бедствено положение  заради установените огнища на  африканска чума по свинете в честни стопанства в Гулянци, Никопол, Левски и Белене.

Бедственото положение ще продължи до 31 юли, като срокът при необходимост може да бъде удължен, уточниха от пресцентъра на Областната администрация.

Още по темата
Полицията организира охраната на всички входно-изходни пътища на населените места, където има регистрирани огнища на зараза.

При необходимост ще се включи и армията.

При изпълнението на дейностите да се вземат всички необходими мерки за опазване здравето и живота на участниците в тях като се провеждат нужните инструктажи.

"Обявеното бедствено положение дава възможност за включването на по-широк кръг институции в дейностите по ограничаване разпространението на заболяването", каза областният управител Мирослав Петров. Той подчерта, че стриктното спазване на набелязаните мерки, извършвани от отговорните институции, както и съдействието от страна на местните власти и стопаните е от изключително значение за ефективността на предприетите действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Ставрю преди 4 години
Тее зарази ги ръсят американците. Боико да отиде и да я предупреди тая чума да изчезва тя само от мутри се плаши. Всичко е умишлено но кой пуска тее зарази - нашите нови братя краварите.
7
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната руска диверсия е това.Най-лесно е да минеш и да хвърлиш няколко пакетчета зараза.
6
0
 
6
 
! Отговори
Смирен депутат преди 4 години
Няма страшно,като се избият домашните прасета,ще се вкара замразено свинско месо от Англия и Ирландия.
5
0
 
10
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Геноцид, но не над cвинетe, a над българите. Очаквайте скоро и отглеждането на кокошки, домати и марули да бъде строго забранено! Комунизъм през задната врата!
4
0
 
12
 
! Отговори
Дяд о'Мраз преди 4 години
България се обезсвинява!С някои изключения ...
3
0
 
7
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Дали заради чума или заради европейското лоби на свиневъдите....Няма да разберем!Не казвам,че няма чума.Съмнявам се в "ДОЛИТЪНИТО" и!
2
1
 
19
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Бойко си го каза по телевизията,че ще ни унищожи в Плевен и си изпълнява заканата.Какво се чудите?Като видя,че не може да ни унищожи бързо физически,сега почва с храната.Толкова и по Странджа имаше чума,*** айде.Няма да успее,просто да си знае.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
свободно отглеждано щастливо прасе