Варненци на протест срещу строителството на блок

Те искат зелени площи и детска площадка
26 юли 2019 19:07, Красимир Ангелов
19

Жители на варненски квартал излязоха на протест. Хората не искат изграждането на блок на мястото на детска площадка и зелени площи.

Около 20 жители на "Цветния квартал" протестираха пред Община Варна заради предстоящо строителство пред блок 21 на ул. "Роза".

От близо 9 години хората в квартала се борят за това, вместо кооперация, там да има зелени площи и детска площадка. Собствениците на парцела обаче отново са внесли предложение в общината за изработване на подробен устройствен план, който да позволи строежа.

"Ние искаме улица. Не искаме мол, не искаме летище, не искаме каквото и да било там. Разликата между нашия квартал и "Максуда" е на път да няма разлика", сподели Свилен Семов.

Следващата седмица на протестиращите им предстои и среща с кмета на Варна Иван Портних. Ако промяна няма, те заплашват с още по-масови протести, съобщава в своя репортаж телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
0
 
! Отговори
ИНВЕСТИТОР преди 4 години
АКО ВСИЧКИ ИЗИСКВАНИЯ ПО ЗУТ СА НАЛИЦЕ И ОБЩИНА ВАРНА НЕ ИЗДАДЕ РАЗРЕШЕНИЕ ЗА СТРОЕЖ, СОБСТВЕНИЦИТЕ ЧРЕЗ ПРЕДПРИЕМАЧА ЩЕ ОСЪДЯТ ОБЩИНАТА ЗА ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ. ТАКЪВ Е ЗАКОНА В ЧАСТТА ГРАЖДАНСКО ПРАВО А НЕ САМО ЗУТ! НЯКОЛКО ТАКИВА СЛУЧАЯ И ЗАГУБИТЕ ЗА ИБЩИНАТА СА МИЛИОНИ! РЕЗУЛТАТ: УВЕЛИЧАВАНЕ НА ДАНЪЦИТЕ. ПОСЛЕДСТВИЕ: ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТИ! ПАРАГРАФ 22 УВАЖАЕМИ ПРОТЕСТИРАЩИ И ИСКАЩИ ГРАДИНКИ!!!!
14
2
 
3
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
Еййй за толкова години подобни протести как народа не разбра: Проблема със застрояването не е в общините, а в закона за устройство на територията.
13
4
 
1
 
! Отговори
Чернобелия квартал преди 4 години
Като има задръстване на околовръстното, може да се мине през паркинга и да се изпреварят останалите балъци, но ако построят блок, няма да се получава номера.
12
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно пък в Левски, Цветния и Чайка няма никакво презастроявяне. Повечето са панелни блокове.
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ква корупция бе чукундурр? Я виж Ню Йорк какво е презастроявяне. Ти ли ще казваш, кой да живее в един град? По твоята логика и ти живееш някъде то, където преди е било зелено. Сега тропашш сенжирии сутрин. Тоя град има пространства за още толкова сдради поне. Кое е презастроено? На мястото на старите къщи се правят кооперации. Почти никъде в зелена площ няма строителство масово. Какво си измисляш филми. Отделно един град за да расте трябва да има място за живеене. Като искаш отиди в Шумен
10
3
 
9
 
! Отговори
Варналиев преди 4 години
Във Варна масово се презастроява. Започнаха с Чайка, Левски, центъра. Презастрояват Възраждане, сега и Кайсиева градина. Схемата е проста и корупционно отработена , въпреки, градоустройствения план и стандартите за разположение на сградите и липса на инфраструктура.Всяко свободно петно си намира собственик, може и фалшив, той го продава на строител, оня бута на архитект и кмет и за 2 месеца вдига блок. Ама, че няма улици, паркоместа, канализация, не е важно. Да върви далаверата, тук е Варна!
9
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същоте тея ревльовци вечер си спират колите по тротоарите около блоковете. Същите тя защитници на правилата и зеленото. Да сега, ще кажат ами НЯМА къде. Ами като няма къде, ще си продадеш колата. Неможе хем тей, хем тей. Значи държавата т. Е. Ние да ви плащаме паркинги, поддръжка и игрища. А човек с частен имот трябва сам да го поддържа и да си спира вътре? Аре стига с вашите простотии. Аз ако съм на собственика ще съдя общината т. Е. ВАС за милиони... Пак вие плащайтее.
8
2
 
2
 
! Отговори
Vft преди 4 години
Жената от видеото спомена за нот.акт от 1997. Да не би да е фалшив, иначе защо ще протестират?
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цветния изобщо не е презастроен. 1/3 са панелни блокове от соца с големи разстояния помежду. Средата част има още къщи е голямата си част, а най долната е отново соц блокове. Има нужда от асфаут там.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина цветния е презастроен. Трудно е разминаването с коли по тесните "двупосочни" улички, а сега заради булеварда достъпа до квартала е още по-ограничен.
5
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варненци имат страх от блокове. Те си обичат землянките в които живеят
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А значи те са си насадили гъзовете в блока панелния - който се прави от бетон ако незнаят, обаче други неможе да живеят около тях? :) хахаАми това е частна собственост хора. Неможе да се разпореждате в нея. И мен ме дразнят вашите панелни 8 етажни чудовища дълги десетки метри. Да вземем да ги съборим да направим още игрища там? Всеки блок си има нови площадки и са празни... Мързи ви да ги изчистите даже. Ревере за още. В случая не съм съгласен с вас,каро гражданин.
3
4
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
И правилно протестират преэ лятото, че эимата нямат шанс
2
2
 
13
 
! Отговори
Някой преди 4 години
На този "Цветен квартал" му разказаха играта. Явно цяла Варна искат да стане така - кооперация до кооперация. Децата си играят буквално на улицата, защото просто няма къде, а наоколо мозъчни инвалиди прехвърчат с коли... България, 2019 година... и по-зле ще стане, няма страшно.
1
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да им строят нали искат капитализъм ще живеят като капиталстите тогава в Япония апартемнти по 15 квадрата и ще ходят с маски на устата против мръсния въздух.