Започва евтаназирането на животните от свинекомплекса в Бръшлен

Мерките са се забавили с два дни заради спорове около гробните терени
26 юли 2019 15:00,
4

 

От петък започва евтаназирането на животните от свинекомплекса в русенското село Бръшлен. Въпреки че африканската чума бе установена още преди два дни, забавянето се наложи заради спорове около терените, където ще се загробват умъртвените животни.

Още по темата

Решението да се използва терен в близост до град Сливо поле предизвика недоволство сред хората.

Заради създалото се напрежение е била свикана извънредна комисия в града. Около полунощ е бил постигнат компромис за нов терен в района на село Борисово, който е общинска собственост и е равноотдалечен от всички населени места.

Днес там ще бъдат загробени първите от общо 40 000 прасета, които подлежат на унищожаване, предаде Bulgaria ON AIR.

В същото време Гърция въведе високо ниво на бдителност и контрол по границите с България, за да се предпази от разпространение на африканската чума по свинете. Под силен контрол са районите в близост до границата. Абсолютно е забранено внасянето на свинско месо. Проверките по граничните пунктове са постоянни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо Чехия няма едно заразено животно???? Защо тук не са взети нужните мерки? Министерството и Агенцията за храните какво са правили? Защо не се използват двата екарисажа с огромен капацитет за унищожаване на труповете, а вместо тях мобилни инсталации с недостатъчен капацитет? Каква е опасността за подпочвените води от загробването на труповете?
3
0
 
7
 
! Отговори
Az преди 4 години
Защо няма стачкуващи? Курнеля къде е? Природозащитниците къде са? Какво става? Няма ревящи баби, снахи и внуци. Няма дядовци, бащи, горди български мъже с лопати и вили... Има нещо нередно тука.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да им пуснат и там нарочно тая зараза!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гуцките в парламенто кога?