След взрива в Хитрино: Строят нов полицейски участък

Възстановени са щетите по частните имоти, обяви кметът
Обновена: 30 юли 2019 10:42 | 29 юли 2019 16:26,
5
След взрива в Хитрино: Строят нов полицейски участък
Снимка: Архив, Булфото

Започва строителството на нов полицейски участък в Хитрино.

Сградата на улица "Възраждане" номер 25, ползвана от местната полиция, бе срутена от взрива след дерайлирането на влакова композиция, превозваща пропилен и пропан-бутан в района на гарата в населеното място, в ранната сутрин на 10 декември 2016 г.

Средствата за изграждане на полицейския участък, в размер на 560 хил. лева, са осигурени с постановление на Министерския съвет - за финансиране на мерки за преодоляване на последиците от инцидента в Хитрино. Той трябва да бъде построен за 119 дни, каза пред журналисти, преди церемонията по първа копка на сградата, кметът на Хитрино Нуридин Исмаил, предаде БТА.

Проектът за изграждане на новия участък, където ще работят 10 служители на реда, е съгласуван с полицията. Нямало е трудност местните полицаи да изпълняват служебните си задължения, отговарящи за сигурността и в община Венец, тъй като местната администрация им е е осигурила помещения за работа, отбеляза директорът на ОД на МВР - Шумен Ялчън Расим.

"Всички наши 12 искания за отпускане на помощ от държавата, на стойност около 17 млн. лева, са одобрени. Приключи тяхното възлагане, проектите са съгласувани, остана да подпишем анекси по договорите. Проектите са за възстановяване на инфраструктурата - пътища, улици, тротоари, ВиК мрежата, както и за възстановяване на сградата на общинската администрация, на читалище, проект за Младежкия дом и местното училище", уточни Исмаил.

Той допълни, че на 100 процента са възстановени щетите по частните имоти, включващи не само строителни дейности, но осигуряване на оборудване и обзавеждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2,8 години след злополуката, Исмаил се хвали, че "всички наши 12 искания за отпускане на помощ от държавата, на стойност около 17 млн. лева, са одобрени. Приключи тяхното възлагане, проектите са съгласувани, остана да подпишем анекси по договорите". С тези темпове, след още година може да видим някои улица и тротоар възстановени.
2
2
 
5
 
! Отговори
Родната полиция преди 4 години
А pязания крадлив кмет и роднините му, които си построиха нови по-големи къщи с пари от дарителските фондове, кога ще бъдат разследвани?!?Когато построят новия участък ли?
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ихааа, бързо действат - само за, има-няма, 3 години. Сигурно за юбилея 10.12 ще се нанесат в новото си управление!Това се вика "бързо справяне с проблемите"!Дано са се справили и с останалите без дом в Хитрино!