Свлачище и нехайство – опасност за няколко къщи във Велико Търново

Заради съборена постройка се е активизирало свлачище
Обновена: 30 юли 2019 10:45 | 29 юли 2019 10:36,
6
Свлачище и нехайство – опасност за няколко къщи във Велико Търново

След съборени стари сгради се активизира свлачище във Велико Търново. Собственици на останалите сгради се страхуват за имотите си и живота си.

"Ставав въпрос за престъпно нехайство на собственика на терена", коментира зам.-кметът на Велико Търново.

Местните хора живеят в страх и търсят отговор на въпроса кой трябва да укрепи изкопа, за да не се срутят останалите къщи. 

"Проблемът е от 2016 г. Тогава беше извършено събаряне на съседна постройка, която беше прикрепена до нашата къща. След това се срутиха подът и стената на нашето мазе и част от съседна постройка, както и подпорна стена. Има дълбоки пукнатини по двора ни и има реална опасност за дома ни", обясни пред "Нова тв" Виолета Танева, която живее в съседната къща.

По думите й собствениците на проблемния имот живеят в чужбина и не стопанисват добре къщата и терена към нея.

"Ние сме запознати с този случай. Става въпрос за престъпно нехайство на собственика на терена, който не полага никакви грижи за своята собственост. По този начин уврежда имуществото на съседите си", коментира зам.-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пишете просто така, това са къщи на по 100 и повече години, хората са прави да се страхуват за имотите си,общината трябва да влезе в ролята си и да вземе някакви мерки
4
4
 
2
 
! Отговори
бсп преди 4 години
Премиера Борисов е виновен, той задължава да се строи върху свлачища, оставкааааа!
3
2
 
11
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
Да не са строили на склон, много просто. Кат ония на първа линия на скала над морето. И Ко, ревът после, търсят някой да ги обезщетява... Ам няма, да са мислили, лакомията води до пагубни резултати
2
2
 
22
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
Дедите ви са били по-умни и без архитекти.Кат ги гледам тия кацнали на върха нови къщи,построени от лакомия за гледка и за да са по-близо до господ,което може скоро и да се случи,стигам до извода,че собствениците им са си спестили разходи за обследване на терена преди строителството им.
1
3
 
14
 
! Отговори
-- преди 4 години
Има голям проблем с гледната точка и на автора на статията и в становището, че един собственик трябва да прави нещо така че къщата на съседа да не падне.Собствениците на застрашените имоти да се обърнат към инженерите, които са работили по техните имоти и, ако няма такива - да оправят този проблем.