Туристи са блокирани заради свлачище край Момчилград

Общината организира спасителна акция
3 авг 2019 20:15, Нели Христова
10
Туристи са блокирани заради свлачище край Момчилград

Свлачище блокира туристи в района на планинската местност Дамбалъ. От Община Момчилград организират спасителна акция, ъобщиха от пресцентъра на Общината, цитирани от агенция "Фокус"

Около 25 души с няколко автомобила са били на пикник в района на върха, където има чешма. След като завалял проливен дъжд туристите тръгнали да се прибират, но се оказало, че пътят е затворен от активирало се свлачище малко преди да стигнат най-близката махала.

"Разпоредих се техника на общината да отиде на място, за да разчисти свлеклите се на пътя земни маси", заяви кметът на община Момчилград Сунай Хасан. Той допълни, че спасителната акция е продължила около 2 часа. На пътя, който е държавна собственост, освен земна маса са се свлекли големи камъни, които са затруднили разчистването.

"Пътят беше построен от Горското стопанство по проект на общината, но още при изграждането му не бяха спазени част от изискванията. Водостоците не бяха достатъчно, а на места канавките бяха много малки. Това е основната причина да се стигне до активизирането на свлачището и затварянето на планинския път, който на места е с наклон от 18 процента", заяви Сунай Хасан. Той ще настоява представителя на държавата Никола Чанев да потърси отговорност от фирмата-изпълнител.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До долните, а там където има българи, няма VW завод.. Ахахахахахахаха
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СечЕте още, до последното дърво, па се чудЕте що така с тия свлачища.
3
21
 
7
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Какви туристи могат да са тур-чоляци от селата и града , които са опънали одеала и плющят агнешко до чешма над Момчилград?
2
8
 
16
 
! Отговори
Евреин преди 4 години
В България навсякъде има Турци!
1
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Където има турци няма нищо добро!!!!!