Нарушител в Рилските езера, издирват го – глоба до 5000 лв.

Потърсил прохлада в Окото, друг турист го заснел
5 авг 2019 22:14,
26

Издирват мъж, влязъл по бански в едно от Седемте рилски езера. Къпането в Националния парк е заснето от друг турист. Глобата за нарушаване на забраната е от 500 до 5000 лева.

В един от горещите летни дни, турист решава да потърси прохлада в едно от рилските езера - Окото, а това е нарушение по Закона за защитените територии и според плана за управление на Националния парк.

Свидетелят на нарушението обаче не изпраща доказателствения материал до администрацията на национален парк Рила, а до медиите, предава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Издирването на друг скорошен нарушител в Рила се оказа по-лесно, защото той сам беше заснел провинението си. В един от последните си филми известният специалист по оцеляване Беър Грилс плува в Каракашевското езеро, яде жаби и пали огън в българската планина. Всичко това му донесе глоба от над 15 хиляди лева.

По това време миналата година в езерото Бъбрека се изви дълго хоро, пак в нарушение на правилата. Инициативата беше на Пламен Мирянов, чиято фондация искала да посатави рекорд за гинес за най-масово хоро край езерата.

А глобата за влизането във водите на езерата е една и съща и за масово, и за единично нарушение - от 500 до 5000 лева. За да му бъде връчена, обаче, първо трябва нарушителят да бъде открит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
-Какво стана с къщите за гости - Връщат ли Милионите ?-А апартаметите на цеца,цецо и тн тн властимащи ?-Продадоха ли летище София ?-Платиха ли Кеш самолетите за Милиарди?
16
1
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
Аз пък в неделя видях един *** гражданин да се къпе със *** насред Залцбуг в един фонтан.
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина умре да топи другарчето,единия се изкъпал а другия го снимал за да го изпее.Е какво като го глобите?Само ще го озлобите и ще стори друга беля.Наказанието трябва да е почистване на сметта около такива места,да положи труд заради такива като него.Една глоба не решава нищо,но ако се труди ще пази после.Друг е въпроса,че трябва да има съзнание и да не го прави.Как да се случи обаче когато законите се нарушават от най-силните и богати хора на деня?!Щом народа търпи тази власт,ще търпи и тоя
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 30 години ходя на езерата всяко лято. Плувам десетки пъти всеки път в различни езера. Може би досега съм плувал на 3000 пъти. Колко е глобата за това и искам също да попитам дали приемат кредитни карти ВИЗА или Мастъркард за да мога да платя за плуването?
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще го хванат знаеш ли кога ... на 32 Май.В тази държава никой нищо незачита, газят полицай, блъскат хора и изчезват, 240 крадци разориха държавата, и никой нищо ...
12
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чумата си има вече наименование, от къде еМежду другото и в християнството има забранени храни и едно е свинското
11
1
 
6
 
! Отговори
БГТур преди 4 години
Африканска чума, за всички които освиниха БГ-то ни мило!
10
1
 
3
 
! Отговори
Към 11 от БГТур преди 4 години
Ти не си просто нарушител - а груб нарушител! И го споделяш нарочно за да могат всички на нацвъкат хубавата ни родина! Грях е това хора! Да се изпропаш на земята която е целувал Ботев! Грях! И да пръскаш тази земя с пестициди също е грях! Анатема!
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я няколко пъти съм се изтропвал в националния парк. Еми там ми дойде. После се позабърсах малко с едно такова с меки листа, не го знам как се казва. Дали съм нарушил закона?
8
2
 
7
 
! Отговори
БаГаТур преди 4 години
Пълна забрана за достъпа до националните паркове! Виждал съм "ТУРИСТИ" как газят трева, ядат боровинки и малини, снимат пеперуди с което им нанасят непоправими психически щети! Това е безотговорно към майката прирада! А един трепеше комари, които го бяха накацали да си пийнат кръвчица! Да не говорич че се смущават дивите кози и свободнопасящите коне от редки породи! Братя БеГейци, това е недопустимо!
7
2
 
4
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
То в един момент на майката земя ще й втръсне от вас и ще ви заличи за ден-два. То бива свинщина, ама всичко си има граница..
6
1
 
14
 
! Отговори
Пешеходец преди 4 години
Тоя лифт към Рилските езера за беля го направиха . Миналата година ходих там . Няколко дена след някакъв събор край хижата до езерата . БОКЛУУУЦИ , МИЗЕРИЯ И ВСЯКАКВИ ОТПААДЪЦИ по склона зад хижата . Отврат . Прасета щяха да оставят по-чисто . Горе до Бъбрека имаще някакви семейства нагъваха мазни сандвичи и децата хвърляха трохи вътре. "хранели рибките" беше оправданието след като им направих забележка . Деца били , простено им било ....До 5 години край Езерата ще е бунище . Гаранция .
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Виждал съм дъновист от Индия как влиза до колене в бъбрека. Това не значи, че всички го правят, но исках да отбележа.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те още не го намерили, вие му турихте на банските Дъновист, може пък да е *** Турист, коитто в повечето случаи правят бели.Дъновистите ходят след тях, за да правят оборка. Станало му на моржуващия жега, топнал се и пийснснал биооръжие, де да ни бяха това ядовете.
3
0
 
17
 
! Отговори
Granik преди 4 години
Тоя бедния се изкъпа и сега ще го пернат. А Мони Казиното като и сече половината планина ще ни съди в Страсбург.
2
1
 
11
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Има контрол ! Утре искам да се изсекът поне 20 дк гори и да ги продам за гърците ! Мамка му Беър Грил ще яде жаба на грил ? Такива хора като мего ще унищожат България ! Давай сечи небой се Бойко е зад нас !
1
7
 
13
 
! Отговори
Saki преди 4 години
Ами ще го издирят и да плаща. Ще разказва след 30 години на внуците си как се е къпал за 5000 лв.