Вече пети ден: Блокадата на пътя Сливен - Ямбол остава

Към фермерите са се присъединили и перничани
6 авг 2019 08:25,
44
Вече пети ден: Блокадата на пътя Сливен - Ямбол остава
Снимка: архив, Булфото

Пети ден продължава блокадата на пътя Сливен-Ямбол при село Крушаре от протестиращи срещу мерките, предприети от държавата за избиване на дворните прасета като мярка за ограничаване на АЧС.

Още по темата

Обходният път от Сливен за Ямбол е през селата Камен - Жельо войвода - Кабиле. През блокадата се пропускат само автомобили на Спешна помощ.

Нощта е преминала спокойно, без провокации, съобщи организаторът на протеста Валентина Василева. Снощи към тях са се присъединили и хора от Перник.

В 10:00 часа днес ще се състои заседание на Областна епизоотична комисия в Сливен, която се свиква от областния управител Чавдар Божурски. На нея трябва да стане ясно какви мерки се вземат за ограничаване на африканската чума по свинете в региона, предаде БНР.

От вчера ветеринарните власти извършват проверки в стопанствата по селата, като дезинфекцират местата, където са отглеждани вече закланите животни, а ако има живи, те ще бъдат умъртвени с ток. Към момента се проверява 3-километровата зона около големите промишлени свинекомплекси в района. Предстои да бъдат проверени близо 100 села в Сливенска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 4 години
До 0 Напиши си името и от къде си да ти приложим Руския опит .................
35
2
 
1
 
! Отговори
0 преди 4 години
това е опасен вирус с висока смъртност, ако мутира и се пренесе на човек не ми се мисли. Полицията трябва да действа като в Русия. Влиза пребива ги с палки, осъжда го с глоби или затвор и им избиват свинете. Това е катастрофа - отнема доста приходи които влизат в бюджета на страната, но ситуацията е опасна и трябват жертви. Какво ги галят с перце тези ***
34
2
 
5
 
! Отговори
Атанас Атанасов преди 4 години
И какво постигат като стоят там.и се наливат с бира по цял ден като са много загрижени за нелегалната си търговиика с прасета да отидат пред парламента да си правят седенките а не да пречат на нормалните хора да пътуват
33
4
 
4
 
! Отговори
чичо преди 4 години
То, ще е добре, народа преди да стачкува, да се изясни със себе си.Защото-като органите не взимат,лошо,като взимат,пак лошо.А, че има чума то е ясно-има и не само в България и Чехия/както точно отбелязаха/и в Испания има и навсякъде мерките са идни и същи.В момента не ни е необходима Корнелия Нинова,а отговорност.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДобромирАбе ***,как да ти обясни човек,защо не става,както ти искаш! А какви данъци може да плаща неграмотен,като теб ми е ясно: Никакви или почти никакви!
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СимеоновЕдна подробност колега: Българите не вярват на политиците си! Тридесет години лъжи,измами и подигравки!
30
4
 
2
 
! Отговори
Добромир Илиев Добре преди 4 години
До Гошо Георге несам дядка на 45 год.сам какво искате да уморите народали сас вашите ***.бой ште ядете и то голям.
29
2
 
10
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
До Добромир Илиев Добре Наритана дядка, с кого ще се бориш бе *** такъв?С народа си,който казва,че няма чума и искат да унищожат препитанието му?Ами тогава как Боката ще си маже филийки със свинска мас?Ти бил ли си в Странджата когато убиха животинките на хората,въпреки,че нямаше зараза?Който не е видял мъката на хората и не е разбрал,че всичко е по поръчка от вън е голям ***!
28
5
 
12
 
! Отговори
Наивни слепци преди 4 години
Първо чума няма.. не го ли разбрахте. Лесно манипулируеми ***! Второ дори да имаше тя по никакъв начин не може да навреди на човешко същество. И трето.. сега ще ви нагълтат със старо канцерогенно месо и до няколко години ще развиете рак.. И децата ви! ***, *** наивници... ЗАЩО БАБХ НЕ ПРАТЯТ ПОЛОЖИТЕЛНАТА ПРОБА ДО МАДРИД.. ЩОТО НЯМА ПОЛОЖИТЕЛНА ПРОБА.. РЕАЛНА. ВСИЧКО Е ЦЕЛЕНАСОЧЕНО
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Симеоновпреди 1 часЧехия,държава която надали някой ще обяви за нецивилизована и неорганизирана също имаше проблем с африканската чума по свинете.Три години огромни усилия и епидемията не спира, а обхваща цялата страна.Накрая решиха въпроса радикално - унищожиха всички прасета на територията на Чехия, като специално внимание отделиха на дивите,половин година дезинфекцираха,проверяваха педантично,а после рестартираха свиневъдството.Но протести нямаше,това което трябва да се направи и толкоз.
26
1
 
1
 
! Отговори
Кра-кра преди 4 години
Грух-грух!
25
4
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 4 години
Щом към протеста са се присъединили и перничани, селянията е пълна
24
0
 
3
 
! Отговори
Картофа до Добромир преди 4 години
Добромир-Сармата тилиси,да взмимам ли бухалката.и Групата даги запукаме а сарма казваи.
23
1
 
3
 
! Отговори
До Добромир Илиев преди 4 години
Да прав си дасе саберем,и даги набием.штом полицаите спят ние штего направим....
22
1
 
2
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
До Здравка РусеваТотално неграмотна!
21
7
 
2
 
! Отговори
Добромир Илиев Добре преди 4 години
Штом не разбират от добро даси дадат доброволно прасета, даго направим ние.Аз сам от Сливен бивш борец,живея вав кв.Ново Село ул.Желю Войвода номер,33 дасе саберем ида отидем по домовете им.на свините смарт ана тяхните собственици бой.които а за дасе саберем.да доиде вав нас.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рекламатааа е подходяща.Не позволявайте афтите да ви затворят устата
19
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СВИНСКИТЕ ПАРТИЗАНИ НА БЕСЕПЕТО
18
17
 
2
 
! Отговори
Здравка Русева преди 4 години
Вав някои страни вкарват вав затвора тези които отглеждат ***,заштото тази болест е смартоносна има и малки деца,затвор за тези които гледат ***.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АушвицДо 11, искаш ли *** и да ги чуваш как пищят, а ако бяха хора, деца? Вар и пак вар, на мен не би ми било толкова жал за хората. Да работят по ваксина