Шести ден протест: Курбан по време на чума!

Блокадата на пътя Сливен - Ямбол остава
35
Шести ден протест: Курбан по време на чума!
Снимка: Pixabay

Пътят Сливен - Ямбол в района на село Крушаре вече шести ден е блокиран заради протест. Това съобщи БТА говорителят на ОД на МВР-Сливен Първолета Мандинска.

Още по темата
Протестът под наслов "Курбан по време на чума" е срещу принудителното унищожаване на прасетата в стопанствата "заден двор".

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски призова вчера протестиращите да освободят движението. Той заяви, че ще им бъде даден срок да прекратят блокадата на пътя Сливен - Ямбол, в противен случай ще бъдат предприети всички мерки, предвидени в закона. По думите на Божурски, за осигуряване на безопасността в района е насочен огромен ресурс, който е необходим другаде.

Пътят бе затворен в петък в 17.30 часа, като оттогава движението е преустановено.

Предупредителни табели и патрулиращи полицаи отбиват преминаващите автомобили по обходни маршрути.

По данни на областната епизоотична комисия към момента в областта в санитарната 20-километрова зона са умъртвени 90 на сто от прасетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: протестчумаямбол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 4 години
До Пфу! От година хората се опитват да си регистрират прасетата , но им отказват . Няма такса . Пореден пропуск на властта , а правилата не се спазват от властите : избиването на здрави животни по места , където няма огнище на заболяване не фигурира в никакъв закон или наредба ! Писмото на Обласния управител на Слемив е " указване " ...или просто ала бала и който го е страх си коли прасето ...............
18
5
 
0
 
! Отговори
Sandra преди 4 години
Не знам дали чума по свинете, че има някаква е ясно, дали в такива пропорции, нямам идея. Но покрай цялата медийна шумотевица, интервюта, обвинения, протести и всичко което се излзива от екрана и медиите, спрях на ям свинско преди 2 седмици. А цялата тази паника ме изнервя и плаши още повече, май няма да проям свиско отново, поне не скоро.
17
0
 
9
 
! Отговори
Димитрова преди 4 години
Божурски ,не заплашвай хората ,защото именно вие нарушавате законите на Република България!!! Ти,кандидат гл.прокурор , Вътрешния министър,Министър Председателя...Ами прочетете и то не веднъж Конституцията!!!Какво искате?Гражданска война ли. ..на хората йм е причерняло,колко народ разплакахте,почернихте,особено последните месеци???
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И къде ако не е тайна ви трябва този ресурс за осигуряване на безопасността?Да не ви е страх от народната любов?
15
1
 
13
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Не вярвам да има чума по свинете, или ако има, е в много по-малки размери от обявените от правителството и васалните им медии... Да не би на Запад да има свръхпроизводство на свинско месо, и да им трябват свободни пазари ?
14
6
 
1
 
! Отговори
12345 преди 4 години
Откакто видях едно прасе да яде сладко,сладко лАй..на спрях да консумирам свинско месо.Сега карам само на телешко и агнешко.
13
11
 
2
 
! Отговори
Пфу! преди 4 години
Не са си регистрирали навремето животните, щото сигурно е трябвало да заплатят някаква мизерна таксичка, и сега няма да получат никакво обезщетение. Борбата с такива заболявания са въпрос на национална сигурност. Няма не искам, няма недей! Всичките прасета в трапа! Правилата са, за да се спазват, а който не ги спазва, трябва да си понесе последствията.Вината на Държавата в случая е, че тия още си веят байряка с дебилните си протести и не са в кауша, а прасетата им в трапа.
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никаква чума няма. Измислиха я едни крадливи другари, пак да усвоят едни пари.
11
3
 
22
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Ако трябва да разтълкуваме масонския, сатанински обществен експеримент- комунизма, една от най-изпъкващите му черти е abolition of all private property, с други думи премахване на правото на частна собственост, било то прасета, кокошки, фабрики, къщи, имоти и деца. Всичко минава през месомелачката. Случващото се в момента в България с чумата по прасетатa е добре организиран плот с цел тестване на това дали е останала каквато било съпротива у хората, или всичко е смазано. От нас зависи!!!
10
0
 
2
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха преди 4 години
Мисля че ''курбан'' е чужда дума.
9
0
 
10
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
Ние местна продукция имаме ли??
8
6
 
12
 
! Отговори
Точка преди 4 години
Всички прасета под ножа!Няма не мога,няма не искам.Господарите от Европа каквото кажат това става.Те дават парата те командват парада.
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Курбана не се ли правеше от овчо месо?
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4Местната продукция винаги е била по-хубава от вносната.
5
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До сваляне на Чавдар БоТрябва да идат и да свалят този ОБЛАСТЕН ОПРАВИТЕЛ който се е самозабравилтц, трябва да отидат и да ви ошамарят всичката червeна cгaн. Заради вашата пpocтотия си патят маса народ.
4
6
 
22
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Комунизъм в действие! Ако щете ми вярвайте, но Брюксел е новата Москва, а ЕС е СССР 2.0!
3
3
 
16
 
! Отговори
сваляне на Чавдар Бо преди 4 години
Трябва да идат и да свалят този ОБЛАСТЕН ОПРАВИТЕЛ който се е самозабравил.Май е забравил за какво е там, а не и той да работи против интересите на обикновенния овечец
2
2
 
24
 
! Отговори
.. преди 4 години
И малкото производители на каквото и да е ще бъдат "убити". Защо ние да произвеждаме когато можем да си купуваме скъпо и прескъпо вносна продукция със съмнително качество.Само се замислете, колко предприятия работят и ПРОИЗВЕЖДАТ във вашия край? Единици са, нали?
1
4
 
12
 
! Отговори
бг преди 4 години
И сега тези европейски пари как ще ги разпределят или пак ще се откраднат?Защо не регистрират животните на обикновените хора?