Опасно горещо в 16 области, в Русе – най-топло с 34 градуса

32 градуса са измерени в Сандански, Ловеч и Стара Загора
11 авг 2019 15:20,
13
Опасно горещо в 16 области, в Русе – най-топло с 34 градуса

34 градуса в Русе е най-високата измерена температура в страната. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Данните са към 12.00 часа.

32 градуса са измерени в Сандански, Стара Загора и Ловеч. В Плевен, Велико Търново и Кнежа термометрите са показали 31 градуса. В столицата са измерени 28 градуса. Не са регистрирани валежи.

Жълт код за високи температури е в сила за 16 области на страната, сочи справка на сайта на НИМХ.

Предупреждението за високи температури е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Хасково и Ямбол.

В тези райони се очаква след обяд температурите да надвишават 35 градуса. При тези температури са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Несериозна статия, някакви смешни жеги.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормални температури за лятото.
9
5
 
4
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
Освен че имам камина за зимата, имам и климатик за такива жеги. Да му мислят тези, които работят на открито :) и които изобщо работят каквото и да е без климатик, ако ще в офис да са. Аз в такова време си пия на 23 градуса у дома джин с тоник и се чудя коя да поканя да ми дойде на гости. Сега чакам една плувкиня, а на форумците искам да кажа едно наздраве, и да не се косят толкова за политика. Да гледат да влезат в някоя схема пари да правят и да се занимават повече с жени, не с Боko и Джуджaka
8
1
 
8
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 4 години
Нали знаете кой е температурния рекорд в България? Не знаете? - ще Ви кажа, в Садово, Пловдивска околия, от 1916 и е над 45 градуса. До днес е ненадминат. Това днешното са майтапи. 40-те градуса не са минавани от 2017, пък уж сме били в най-горещото лято от всички най-горещи. Температурната аномалия за юли 2019 е 0.454 градуса, мерени на 2 метра над земната повърхност. За мен няма нищо обезпокояващо и страшно, освен паниката, раздувана от медиите.
7
2
 
5
 
! Отговори
температура преди 4 години
хааааааааахаааах, за "софиянци", или други граждани, специално, ще се мери по друг начин, по правилен, ама данните на НИМХ се ползват от: производители на селскостопанска продукция, въобще да не изброявам , няма смисъл! Има смисъл да се мери по определен начин! И да над асфалта е по-горещо! :)
6
3
 
2
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 4 години
пълни глупости ! в София беше 34 градуса към 3 часа ....сега е 33 имам термометър на балкона ! ако в СФ е 33 -34 то другад е е поне 35-6 градуса ако не и повече ...
5
1
 
8
 
! Отговори
температура преди 4 години
, тя се мери на 2м над земята, над трева (не асфалт, гранитогрес бетон или каквото друго се сетите), като термометъра е поставен на сянка в дървена кутия, проветрива, през която свободно преминава въздух, така и ако термометърът е какъвто трябва, резултатът е референтен. Така , че слушайте НИМХ, а иначе всеки може да си мери където и каквото поиска.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента /16.32ч/ в Русе е +37.3 градуса.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До House M.D.млък ! не ги подсещай, че и за това ще наложат данък !
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От кога 34 градуса през лятото са опасно нещо? Бабите ви са жънали по цял ден на къде по-горещо, ама нали сега сте с оскубани веждички и бръснати краченца, та да се чуди човек дали пожелавайки си едно красиво момиче, няма да се окаже, че е нежно момченце.
1
2
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Чудесно! Сега ще използваме асфалта като котлон!