Ваксина срещу чумата по свинете ще ни струва 5 млн. лева

2 години ще отнеме създаването й
11 авг 2019 12:46,
42


Можем да създадем ваксина за превенция от африканската чума по свинете само срещу 5 млн. лева. Това каза в предаването "Опорни хора" проф. Христо Найденски.

Създаването ѝ щяло да отнеме около 2 години. На фона на загубите, сумата било нищожно малка.

"Проблемът е, че чумата в близко бъдеще ще мутира и ще стане опасна за хората", допълни той пред

Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та нали тези професионалисти харчат пари за превенция за къщи и коли!Чумата идва от тях не от дворните животни.
36
1
 
1
 
! Отговори
Ваксина ви не требва преди 4 години
ПРОСТО ПРЕСТАВАТЕ ДА ГЛЕДАТЕЖИВОТНИ В ЗАДНИЯ ДВОР ДО НУЖНИКА. ЩЕ СТАВАТЕ СЕЛА ОТ ГРАДСКИ ТИП,.. КАТО В ЕВРОПА. ЖИВОТНОВЪДСТВОТО Е ЗА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ!НЕ ЗА СЕЛСКИ ЧУТУРИ!!!!
35
1
 
1
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Или има ваксина,но не я продават,защото има нещо друго в цялата схема,създаваме една чума и я пускаме,но имаме и ваксина,но другият вариант да се унищожи поминика на населението,психически унищожен човека да му се предложи чуждо месо,което вероятно е и старо да се дават парите на американците,а българина да си мисли и търси начин само как да има пари........контрол и власт даваме ние на парите,не че те имат властта над нас.Мислете и се променяйте! Какво са парите без хората?
34
0
 
2
 
! Отговори
не е до пари преди 4 години
Праснах на повечето по един минус защото мислите, че в медицината и фармацията са всезнаещи и всичко се свежда до пари. Гадната истина е, че господари на Земята са микроорганизмите и вирусите-от милиони години, може би? Изучена е една част, които живеят на повърхността около нас, но много са в подземията, под водата, може да има и в космоса..Наистина е въпрос на време нещо непознато да стане пандемия. Особено след като си играем с ГМО, ваксини, клониране и кой знае какво още..
33
4
 
3
 
! Отговори
МОЖЕМЕ, БЕ.... преди 4 години
Ще го мутираме да мори само комунисти и русофили.ДАЖЕ И БЕЗ ПАРИ ГО МОЖЕМЕ.....
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрах . Можете да мутирате вируса да мори хора?Само за пет милиона?Че то без пари.
31
3
 
8
 
! Отговори
Bg izmet преди 4 години
ВАКСИНИРАЙТЕ БОЙКО БОРИСОВ И КОМПАНИЯ.
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срам нямате! Какво ще ваксинирате, бе? Всички сте за евтаназия, та да спрете да сеете чума навсякъде!
29
1
 
13
 
! Отговори
Joko преди 4 години
5 млн. ляв ! Ми то колкото външният асансьор на един апартаМЕНТ
28
2
 
6
 
! Отговори
Розата преди 4 години
А СРЕЩУ БАЦЕ ИМА ЛИ ВАКСИНА?ИМА,И ТЯ Е В БЕЛЕНЕ,ОРИ БАЙ СТАВРИ! ДЕЕЗАЙ НАРОДЕ!!!
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте ми сега 5 млн, а след две години ще ви дам ваксина против свинската чума... А след две години или прасетата ще са измрели, или ще са добили естествен имунитет. Ако беше жив Сталин, сега щеше да го гепи за яката, да го тикне в подземната лаборатория и да му каже: Брато, ако до три седмици нямаме работеща ваксина, идва разстрелната тройка.
26
2
 
9
 
! Отговори
Слънчарски преди 4 години
До Да допълня...В Китай вече са унищожени или измрели няколко милиона прасета заради чумата за последните няколко години. Ако имаше ваксина, щяха да я ползват.
25
4
 
9
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Слънчарски 12 Не е проблем да се създаде ваксина , а проблема е че ЕС не дава прасетата да се ваксинират.
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно ми е защо от Западна Европа и САЩ не създават ваксина,а държава от Третия свят , Виетнам създаде !Излиза ,че някой няма интерес от създаването й.Св.чумата в Азия отвори за западните фермери износ на огромни количества свинско и при това на по-висока цена !
23
9
 
9
 
! Отговори
Слънчарски преди 4 години
До Един от СеверозападаАко мислиш пък, че щеше да чуеш, ако е имало африканска чума по Бай Тошово време, си в голямо заблуждение. През 1988-*** имаше масова зараза от дребна шарка в цяла Бургаска област. Познай дали се споменаваше по Канал 1 или Ефир 2 и дали някой от София или дори Варна знаеше по това време? Дори самите лекари бяха инструктирани да не дават диагноза шарка, а промерно "комарно нахапване", "алергия", ОВИ и подобни. Дори самите болни не знаеха от какво са болни.
22
2
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
До Роб на влаЗта "То и хората трябва да намалеят че пенсионната,здравната и социалната система са на ръба.Няма човек,няма проблем...."---Добре че гербаджиите , които са на върха, са чели само Сталин, че ако бяха чели и какво е направил Пол Пот, даже и с пяна няма да ни умъртвяват, скъпо ще им е-евтини патрони по складовете още от войните има.
21
0
 
2
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
То и хората трябва да намалеят че пенсионната,здравната и социалната система са на ръба.Няма човек,няма проблем....
20
6
 
13
 
! Отговори
ЗЕТЯТ преди 4 години
Никаква ваксина !!! 120 000 тона замразено свинско от USA имам да продавам в държавата на дядо !!!
19
0
 
0
 
! Отговори
към коментар19 преди 4 години
през кръста, за да не се измести билката от болното место.Ляга се по гръб за ЧАС И ПОЛОВИНА , след което се измива всичко .Процедурата се прави ЕДНОКРАТНО. На следващият ден излизат мехури, които НЕ СЕ ПУКАТ, защото отдолу е жива рана. Те си изтичат периодично. Не боли, но сърби и без ПОСТЯННО НАЛИЧИЕ на ТОПЛА баня , не е желателно да се прави процедурата.Зорът е около СЕДЕМ -- ОСЕМ дни. УСПЕХ
18
2
 
0
 
! Отговори
За диско ваксин няма преди 4 години
Лютиче срещу болки в кръста Няколко стръка ЛЮТИЧЕ се начукват с едра сол, докато се получи пихтия.Сол се добавя, докато спре да се разтваря от билката и на пипане се усеща като пясък в сместта. На найлон , който ще покрива кръста се отрязва отвор , като да мине цигара през него. КРЪСТЪТ СЕ НАМАЗВА С ОЛИО ОБИЛНО и се залепва найлона , като изрязаният отвор да е върху болното място. Поставя се билката върху отвора( болното място) . Вертикално по гръбнака Затиска се с втори цял найлон и с достатъчно дълъг чаршаф се превързва болният п