29-годишен почина след токов удар от електрическа китара

Лекарският екип не е могъл да спаси мъжа
13 авг 2019 16:52, Павел Гълъбов
17
29-годишен почина след токов удар от електрическа китара
Снимка: Pixabay

29-годишен карловец бе убит от ток, докато свирел на китара. Нелепата случка се разиграла във великотърновското село Габровци на 11 август. В неделя вечерта той бил ударен от ток, докато свирел на електрическа китара, предава "Борба".

Още по темата

Мъж в Русе с опасност за живота след токов удар

Фаталният инцидент станал около 19 часа. На място веднага бил повикан екип на Спешна помощ, но лекарите не могли да направят нищо друго, освен да констатират смъртта, посочиха от ЦСМП – Велико Търново.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Музикант преди 1 година
Абе лаици. Тук може да те удари от електрическа китара и мен ме е ударял много пъти. Китарите се връзват в усилватели и когато мрежата не е заземена добре тръгва фаза по земята. Китарата има адаптери който представляват бубина с магнити и по индукция обратно от адаптера се генерира напрежение в струните и когато докоснеш земя, предмет друг или човек протича сериозно количество ток и може да те убие. Така, че случката е абсолютно възможна и достоверна.
13
0
 
3
 
! Отговори
от Варна преди 1 година
Не знам кой колко разбира от електронни у-ва, но е пълно с опасни за живота. Сега повечето адаптори са т.нар.-импулсни захр. у-ва(power switch adapters). При тях директно се управлява тока от контакта-с някакъв електронен ключ, а на изхода има един миниатюрен трансформатор и САМО той разделя мрежата от изхода на у-вото(напр 9V, 12V...). Ползвайте само оригинални и маркови, защото в Али Експреса е пълно с ментета. Става дума за усилватели, ГСМи, разни конзоли, даже и за епилатор внимавайте!!
12
0
 
1
 
! Отговори
:( преди 1 година
Напротив, на всяка електрическа китара струните са вързани към маса. Ако по китарата от усилвателя е тръгнала фаза по една или друга причина, а човекът е бил на земя, веригата се затваря и става кофти.
Отделно, може да е замасена китарата, но да е докоснал проводник или нещо друго, по което има фаза.. често се случват и по концерти такива издънки.Електрическата китара по принцип не се захранва! Тя самата поражда електрически сигнал. Само китари с вградено предусилване се захранват и то с батерии
11
0
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
БОГ ДА ГО ПРОСТИ НА ГОСПОДИНА
10
0
 
4
 
! Отговори
протончо преди 1 година
Жалко за момчето но написаното до тук е абсолютна глупост по отношение на случая - вярно има много разбирачи но китара 220 / 380 в са несъвместими особено пък на номер седми речта по обща електротехника - следствието да се надяваме ще покаже и докаже подробностите по случая
9
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Жалко. Поредният нелепо изгубен демографски потенциал. Бог да го прости!
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако е бил бос и е настъпил някой кабел може.
7
6
 
5
 
! Отговори
pbdan преди 1 година
Имало е проблеми със захранването при бурите последните дни. Ако трите фази и нулата на стълбовете се оплетат, най-голямата беля е да изгори и се прекъсне нулевият проводник. По останалите три вървят два проводника с първа и втора фаза, а по останалите два третата. Първият случай е да имате фаза и същата фаза в нулата. Опасно е защото привидно няма ток. Вторият случай е да имате една фаза и друга в нулата. Тогава горят техниките от 380 В линейно напрежение. Бог да го прости младия мъж!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ...

Нещо такова - офазена уредба и кабел с металан оплетка до китарата или пък китарата няма нищо общо със случая.
5
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някакъв реквием е свирил, вероятно...
4
3
 
18
 
! Отговори
... преди 1 година
Кофти заземил е, кой знае какво е свирил запоследно RIP
3
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все пак електрическите китари не се захранват на 220 или 380 волта...те въобще нямат щепсел да се включат в контакта... Може би има нещо друго, което не сте разбрали както винаги...
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много нелепо, покуфял е като за последно. Съболезнования!
1
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И един мармот увивал шоколада в станиол.....