Шефът на пожарната за Шишманци: Уплътнете прозорците!

На този етап не са отчетени критични нива на замърсяване
Обновена: 13 авг 2019 13:32 | 13 авг 2019 13:20, Красимир Ангелов
4

Продължават усилията ни по овладяване на пожара на депото в Шишманци, обяви шефът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов, който посети мястото на огъня.

Още по темата
"Три са важните неща, на които обръщаме внимание. На първо място това е контролът на въздуха. Той се контролира в съответствие с посоката на вятъра. По тази причина в момента измервателните станции са в Болярино, накъдето духа", каза Николов, цитиран от "Фокус".

Той подчерта, че не са отчетени критични нива на замърсяване, които да са опасни за живота и здравето на хората. "Въпреки това ние се обръщаме към гражданите с апел да уплътнят прозорците и вратите си, докато не им се каже, че нещата са безопасни", добави Николов.

Шефът на пожарната посочи, че се осъществява и контрол на пътния трафик на магистрала "Тракия" във връзка с пожара.

"В посока София и в посока Бургас има колеги от "Пътна полиция", които имат задача своевременно да предупредят, ако видимостта бъде намалена. Говорим за ранно предупреждение, още от Пловдив или Стара Загора", добави Николов.

По думите му се полагат и усилия по погасяване на пожара, като е осигурено достатъчно количество вода, както и земна маса за запръстяване. На терен има и достатъчно техника.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
TOZI POLU 4OVEK MISLI KATO NEONDARTALEC
1
0
 
9
 
! Отговори
питам си преди 4 години
Лятно времи е....да се уплътняват врати и прозорци!!!!!