АМ "Струма" продължава да е затворена заради пожара

Остава частичното бедствено положение в Дупница
14 авг 2019 08:50, Александър Попов
7
АМ "Струма" продължава да е затворена заради пожара
Снимка: Булфото, архив

Продължава да тлее пожара в обекта за вторични суровини, а властите оставиха частичното бедствено положение за част от територията на община Дупница до 00:00 часа тази вечер.

И в този час магистрала "Струма" е затворена в двете посоки от пътен възел Дупница до пътен възел Бобошево. Обходът е по стария път, съобщава Bulgaria ON AIR. Има съмнения за състоянието на три от колоните на магистралата.

Екипи на районните служби "Пожарна безопасност и защита на населението” от Дупница, Самоков, Благоевград, техника на ВиК-Дупница, фирми с техника, зърнопроизводители с такава, както и много доброволци са на мястото. Засега няма информация за опасни газове над допустимото.

Пожарът избухна вчера към 17:20 часа вчера в склад на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини. Той е обхванал основите на моста на автомагистрала "Струма" на изхода на града. Екипи на Областното пътно управление и на Министерството на регионалното развитие установят какво е състоянието на основите на моста и дали има компрометирани елементи.

"Много хора изхвърлят отпадъци в района, но все още няма точно яснота какво е предизвикало пламъците", каза за "България сутрин" Кольо Илиев, собственик на депото в Дупница.

Огромен пожар има и край санданското село Левуново, където горят слънчеви панели. Засегнати са насаждения с лозови масиви и сухи треви. Екипи на пожарните служби от общините Петрич и Сандански са на място. Огънят също е близо до автомагистрала "Струма".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Дупницапожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ме ми ходите в Гърция, докато коня-ангелкова вие на умрело за празното бетономорие а?Гиди жълтопаветни соро.соиди гиди! Я сега да ви видя как ще се клатушкате по пътя 10 часа!
5
1
 
4
 
! Отговори
радомир преди 4 години
Нека да проверят моста в какво състояние е след пожара, много е вероятно бетона да е заминал от топлината и моста да не може да поеме трафика и да стане някой сакътлък. Затворете магистралата за 2-3 седмици за да се изследва моста и да се види положението как е.
4
1
 
18
 
! Отговори
Бибитко преди 4 години
Нали се сещате че трябваше досега с обвинения в ареста да са собственика на депото, кметчето на общината дето си е затворил очите и с уволнения *** от АПИ дето не са си мръднали пръста. Обаче заводчето е на наше момче и затова ще си затворим очите че се складират пожароопасни *** под мост на съоръжение от национално значение.
3
1
 
10
 
! Отговори
Пародия преди 4 години
*** от Партията осраа на Баце магистралатс. Баце май местните феодали са се поосрали от Суджук и *** заливат магистралите за които ужким ще събирате тол такси па ги затваряте. Ми закво ще са тол таксите като магистралото е затворено а ченгесарите зверски *** вместо да арестуват местния феодал омбашия с партийна книжка.
2
1
 
15
 
! Отговори
гост преди 4 години
ако огъня е горял около колоните на моста той силно ги е повредил бетона се поврежда арматурата вътре се разкалява, кой безмозъчен е позволил такова депо на такова място нека бъде наказан заедно със собствениците на депото
1
1
 
18
 
! Отговори
,.,.,., преди 4 години
На кой "гениален"мозък му е хрумнало да прави депо за вторични суровини под магистрала? Сега този "гений" да плати всички щети.