Дават на прокурор изгорялото предприятие на "Струма"

Сметището било нерегламентирано
Обновена: 14 авг 2019 18:42 | 14 авг 2019 12:20,
14
Дават на прокурор изгорялото предприятие на "Струма"
Снимка: БулФото

Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ внася сигнал в прокуратурата срещу собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, чийто складирани отпадъци предизвикаха на 13 август пожар в близост до АМ "Струма" край Дупница, съобщиха от пътната агенция, цитирани от БТА.

Пожарът там продължава да тлее, а властите оставиха частичното бедствено положение за част от територията на община Дупница до 00:00 часа тази вечер. Магистралата продължава да бъде затворена от пътен възел Дупница до пътен възел Бобошево.

Още по темата

Предстои на надлеза, който беше обхванат от пожара на сметището, днес да бъде направен обстоен оглед от екип от специалисти на Института по пътища и мостове в АПИ и на строителя. Ще бъдат обследвани стълбовете на съоръжението, ригели, фуги, греди и лагери.

Първоначалният анализ ще бъде готов до края на деня. Въз основа на него ще се реши дали преминаването по съоръжението остава ограничено и какви ремонтно-възстановителни дейности ще е необходимо да се предприемат за безопасното преминаване по моста в района на пожара.

След като е ясно какви мерки трябва да се изпълнят и има количествено-стойностна сметка АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мостовете, построени от ГЕРБерастите уж са от бетон, а горят като факли и колоните им се цепят. Ха-ха-ха
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Последно да уточним. На тоя прокурор му дават изгоряло предприятие или предприятието го дават на прокурор? Щото в първият вариант се чудя на тоя прокурор, за какъв греАздей му е изгоряла фабрика, а другия се чудя, ако прокурорът осъди "предприятието", дали то ще влезе в затвора.Бързаков! Май много си бързал да станеш платен драскач и си пропуснал да ходиш на даскало!?
9
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Нека кмета на Дупница Чимев да размисли за сметището, което иска да изгради в с.Джерман, на километър от изгорелите *** и магистрала Струма! От години се водят битки и хората не сме съгласни за това сметище, което трябва да преработва *** на 4 общини! Виждаме каква опасност представлява складирането на отпадъци!
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По време на война, пред настъплението врага се взривяват мостове, за да им се попречи. Това са го запалили по моста, за да се затрудни потока туристи към Гърция. Че татуираните скотовеи и големите бизнесмяни вият от глад по лаймоморието.
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука има едни ромове дето са завзели няколко декара на които незаконно чупят коли поне от 15 години!Всичко е заринато от *** и масла,денонощно горят пластмаси,кабели и гуми но на никого от властите не му правят впечатление облаците от черни пушеци стелещи се на километри!Тиквария!
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо и от кой не е било изместено това сметище?
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега хиляди пътуващи коли ще заобикалят цяло лято в жегите и задръстванията. Шофьорите ще се изнервят, ще стават катастрофи, кой ще поеме отговорност за всичко това?
4
3
 
14
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
По места местните дерибеи като тоя собственик правят каквото си поискат и АПИ този път са прави съд до дупка само, че това е половината от проблема. Къде са спали от общината сигурен съм, че има достатъчно калинки назначени уж да контролират да не се допускат такива издънки. Те също трябва да станат клиенти на прокуратурата.
3
1
 
17
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Тук все чакаме да стане сакатлъка, та да вземем мерки. Това сметище не е от вчера, кой не си е свършил работата да го премахне или просто са си затваряли очите за някой лев?
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този "умник" трябва да бъде евтаназиран незабавно!После да му разпродадат имуществото и да платят щетите.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде ГешеФТОВ - разкатай ги лошите.До изборите има малко време. Ти си новият главен секретар Боко Тиквата.После нещо и премиерче може да те направи Мафията.