Умишлен ли е палежът на сметището в Свищов?

Има такива данни, заяви кметът Генчо Генчев
19 авг 2019 13:40,
6
Умишлен ли е палежът на сметището в Свищов?
Снимка: БулФото/ Архив

Имаме вече първоначални сведения за умишлен палеж, който от четирите края е обхванал сметището. Предстои вече органите да установят извършителя. Това каза пред БНТ кметът на Свищов Генчо Генчев.

Думите му са по повод пожарът на старото сметище край града, който започна преди пет дни и обхвана цели 50 декара. Благодарение на пожарникарите и доброволците, които обливат постоянно тлеещите участъци, вече няма опасност за близките горски масиви и вилната зона край града.

Още по темата

По думите на Генчев, тепърва ще се правят експертизи, които да докажат дали палежът е умишлен или е плод на инцидент. Първоначални огледи от пожарна и полицията обаче показват, че вероятно става дума за нарочно деяние.

В момента пламъците са потушени с над 1500 кубика вода, но на месста има тлеещи огнища. Поради тази причина местните хора се притесняват за въздуха, който дишат.

"Няма повод за притеснение. Осигурени са 24-часови дежурства от стационарната станция. Наблюдава се изменението на атмосферния въздух и към момента не са показали стойности, които да застрашават живота на нашите граждани", успокои гражданите Генчев.

40 доброволци и пожарникари от Свищов и Велико Търново продължават да гасят тлеещите огнища и да запръстяват сметището. За рекултивацията му са отпуснати 3 милиона лева. Тя обаче се е забавила, защото сметището от 50 декара се е разраснало до 120, като е превзело земеделски площи и гори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
пфффф преди 4 години
Представител на ДПС в обищината е Бедри Алиев.Същия май се води и заместник кмет по чистотата.Тоя ако го накараш да преброи до 10 на български едва ли ще може.Ако се поразровят в миналото му хората които трябва, ще открият много интересни работи за него.Ама нали е от ДПС и господ т.е. алах го пази.Нямам думи щом такъв *** като него се води заместник кмет на община Свищов.Както е казал Цар Борис трети навремето-"Бог да пази България щото ние не можем".
4
1
 
0
 
! Отговори
драган преди 4 години
Ами то най-вероятно на Генчо хората са го запалили, а шеф на сметта май е някой от ДПС. Защото общината си изхвърля нерегламентирано *** там, а в същото време хората плащат за депониране на сметта в с. Санадиново на регламентирана площадка. Та някой прибира разликата. Не аз. И така, кой и *** интерес да се запали сметището, сега ходи хващай изхвърля ли н,якой *** (и колко) там, или не. Ужасно бедствие е за града, не се диша!!!!
3
0
 
3
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
Лично Шорош е платил за пожара, за да бъде дискредитиран настоящия кмет, избран с подкрепата на БСП. Гнусен акт на герберите и седесарите, мечтаещи за реванш.Дрогаре, бдете!
2
1
 
5
 
! Отговори
тцтцтц преди 4 години
Днес над Свищов отново се издигна черен дим.Явно кардиналите пак неможаха да изберат папа.Дано поскоро го изберат и видим бял дим, че се изтровихме тука с това опушване....
1
0
 
3
 
! Отговори
wtf преди 4 години
99% от пожарите в тая страна са умишлени! на кой ли му пука!?