Нов горски пожар край Реброво, търсят доброволци

Огън горя и при старото сметище на Перник
Обновена: 20 авг 2019 22:11 | 20 авг 2019 19:20, Веселина Йорданова
4

Нов горски пожар е избухнал този следобед между селата Владо Тричков и Реброво. Пламъците са обхванали дървета и сухи треви. Местните власти спешно търсят доброволци, които да се включат в борбата със стихията, предаде Bulgaria ON AIR.

Според кмета на Владо Тричков заради силния вятър огънят се разраства много бързо. При пожар, избухнал в същия район в неделя следобед, изгоряха две необитаеми вили.

Още по темата
Остава в сила бедственото положение в Свищов заради пожара в старото сметище край града. Огънят е овладян и предстои да бъде напълно угасен.

Взети са мерки, за да не достигне до близките къщи, а днес се очаква да започне засипване на сметището с пръст.

След първоначалния оглед от полицията и пожарната има съмнения, че сметището е подпалено умишлено.

От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" призовават всички да бъдат внимателни при използването на огън и да не палят на открито при силен вятър.

Пожар избухна днес и в ресторант в Павел Баня. Той е бил потушен и не се е наложила евакуация на туристи.

Огън горя в района на старото сметище в Перник, съобщи директорът на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" Емил Марков. На площ от около 200 кв. метра са подпалени боклуци. Сметището е пламнало около 14 часа, когато се е чул и пукот, най-вероятно от възпламенените опаковки от дезодоранти и бутилки от монтажна пяна, обясниха от пожарната, цитирани от БТА.

На място са изпратени два противопожарни автомобила и водоноска от общината. Районът, в който е избухнал пожарът, е в близост до борова гора, но бързата и адекватна намеса на пожарникарите са предотвратили запалването й.

Причината за пожара не е установена. Пламъците са почти изгасени, но в района ще остане да дежури екип до окончателното потушаване на огъня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Башбаши преди 4 години
Край Реброво носели вода в шишета, за да гасят - техниката не можела да стигне до огнищата.А пожарни хеликоптери сме нямали - скъпи били. Виж, като дойдат онези ми ти евтините F-18, с тях няма грешка - ще гасят, та ...
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прикриват кражба на дървен материал.В околностите дървената мафия изсича гирите денонощно. От батулия нагоре, пред всяка къща има камион за извозване на дърва.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Или са бежанци или бразилци. По Свогенските села е пълно с вторите.