През юни: Спад от 100 000 отчитат по морето ни

Румен Драганов призна: Имаме хотели с ниско качество!
26 авг 2019 18:21, Анисия Иванова
31
През юни: Спад от 100 000 отчитат по морето ни
Архив: Булфото

Близо 100 000 души по по-малко са били почиващите през този юни по морето ни, сравнено със същия периоди на миналата година. Това каза във Варна директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, където се провежда  69-тата научна конференция на Международната асоциация на научните експерти по туризъм.

Драганов уточни, че спадът по Южното Черноморие е около 55 000 души, а по Северното - около 44 000 туристи. Той отбеляза, че е имало и хотели, които са работили от началото на сезона с много добра заетост - над 80 процента, а през август са достигнали 100% заетост.

Ние имаме прекрасни хотели, които работят много добре и се позиционират добре на външните пазари, но в същото време има и хотели, които са с ниско качество, обясни експертът, цитиран от БТА. За намалението на туристите той обясни, че при туризма почти винаги след значителни нараствания следват спадове.

Драганов допълни, че България е туристическа дестинация четири сезона, защото те са ясно изразени. И уточни, че през летния сезон страната посреща най-голям брой чуждестранни туристи, броят на българските също е най-висок, а лятото представлява малко над 50 процента от туризма.

През есенния сезон обслужваме около 1.7 милиона чуждестранни посетители, зимният период е най-силен след летния, а най-слаб е пролетният - с 1.1 милион чуждестранни посещения, каза още специалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
32
 
! Отговори
Ангелкова преди 4 години
Това дори е ръст, просто сравняваме с предния сезон, който беше чутовищен,
24
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
догодина червените мутри сефте да нямат
23
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В съседните ни страни такава простащина няма и не е необходимо някой от парламента да ходи,, а полицията им работи. А и неуки мутри предатели нямат в правителствата .
22
1
 
36
 
! Отговори
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ преди 4 години
ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО НА КРАЯ
21
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статистиката не е вярна, това е статистическа грешка. От централния комитет казаха, че са 150 000 повече от миналата година. Гражданите европейски развити ли бяха, рабити ли, го повтаряха всеки ден, концесионерите го повтаряха. По новините още го повтарят, хубаво време, червен код марш на море. Условията са прекрасни, цените евтини. Стадото се брои на есен. Ще се окаже че са били 200 000 повече.
20
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другата година се гответе за по-голям спад. На двама един е недоволен от престоя си при вас.
19
1
 
42
 
! Отговори
- преди 4 години
ще има ли ръст на спада догодина ---
18
2
 
46
 
! Отговори
Др. Уотсън преди 4 години
До КикоДругия път да отидат в Португалия, Албуфейра. за 3-4км , от града до хотела, 3.50 евро таксито(преди 5г. - сега може и по-скъпо да е). И винаги толкова ми взимаха, +/- 10стотинки, различни коли. Няма престъпност, полицаи не видях никъде за 1 седмица. Много спокойни и честни хора. Една сутрин си забравих чантата, пари, паспорти, скъпа камера вътре, на облегалката на стола на едно кафе. Усещам се след 30 мин,бегом обратно - 2ма седнали, пият си кафето, чантичката на стола, не са я пипнали
17
2
 
45
 
! Отговори
Кореняк Странжалия преди 4 години
През юни бях 7 вечери в Турция в 5 звезди и.. Септември отивам пак за 7 вечери...следващата година пак там ще отида...
16
2
 
49
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Това означава, че тези хора са поумняли и няма да повторят старата си грешка.
15
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-зле ще става.Някой ден ще се бутат хотели!Много нагли станаха,все едно са им длъжни хората да им ходят там.Ще реват!Чака ги мизерия.
14
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Олитиката на нашия мутро-туристически бранш "Ден година храни" и "Всичко под ножа" до това води. Който е посетил нашето море, не е повтори.
13
29
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е да има спат след големият ръст последните години. Нищо ненормално невиждам в цялата работа. Некви форумнии мухьовциии цяло лято реват срещу България, без да са си мръднали пръстта за нещо. Ако вие сте мибещите на България... Предпочитам мутрите. Те поне нещо оставиха след себе си.. А вие само краваии в коузетаа.
12
4
 
56
 
! Отговори
И какво чудно? преди 4 години
Тикви, бандити, скъпотия, мръсотия, прстотия, и др. "...тия"...
11
3
 
61
 
! Отговори
Кико преди 4 години
Имам познати чужденци, които прекараха една седмица в Несебър и НЯМА да повторят. Такси от Новия до Стария град 30 лева! Освен това таксито ги закарало до грешен хотел и трябвало в тъмното да ходят пеша докато го намерят. Има ли изобщо контрол на такситата в България ?!?!?
10
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лятото си отива, давайте да се стягаме за зимата.
9
5
 
52
 
! Отговори
Нот грейт нот терибъ преди 4 години
Eeе какво толкова. 100 хиляди човека по 500лв са някви си 50 милиона загуби. Нищо не е.
8
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само ни юг са 1,5 млн. По малко от миналата година справка летище б-с
7
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак изпуснахте една нула. На минус сме с един милион туристи. Догодина с 2 милиона.
6
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Aко анализите ги правят по данни на мyтpoлиерите, въобще не се учудвам. За юли спадът може да стане половин, август милион туристи.