През септември на море: На юг евтиния, нощувки по 10 лв.

Гърция също сваля цените през есента
26 авг 2019 07:10, Александър Попов
37
През септември на море: На юг евтиния, нощувки по 10 лв.
Снимка: Булфото, архив

Евтино море очаква всички, които изберат българското море през септември. Офертите стават все по-изгодни, а намаленията вече се усещат преди да е изтекъл август.

В Слънчев бряг цените падат с 20-25%, от 15-и септември цените слизат с още 20 на сто, съобщава "Труд". В комплекса в момента може да се намери нощувка с ол инклузив и басейн за 36 лв.

В Несебър има нощувки по 84 лв., но със закуска, обяд, вечеря и еднократно безплатно посещение на аквапарк. Хотел в Ахелой предлага преспиване срещу 48 лв. и обявява, че е със "спа термална зона".

В Поморие може да се нощува и за 20 лева в семейните хотели.

Още по-евтино е на юг. В Китен, Приморско и Царево в късното лято може да се намери нощувка между 5 и 10 лева. В Китен има хотели срещу 39 лв. на нощ и включени закуска, обяд и вечеря.

В Созопол вече има нощувки по 70 лв., но цените на повечето частни квартири засега няма да паднат, защото предстои Аполония – празниците на изкуствата.

Съседна Гърция също готви есенни оферти за туристите. Много българи също избират почивка през септември и октомври, когато курорти са по-празни, а времто позволява още да се ходи на плаж.

"Хотелските стаи варират между 50 и 80 евро. Напомням, че през цялата 2019 г. се предлагат поне 20% отстъпка от предлаганите стаи", каза за "Труд" председателят на Националната федерация на хотелиерите на Гърция Григорий Тасиос.

Островите Крит, Санторини, Родос и Миконос са начело в предпочитанията, според статистика от пътническия трафик на гръцките летища през септември 2018 г., независимо, че по тези курорти цените не падат и през есенните месеци. 7-дневни почивки стартират от 900 лв. на човек нагоре, в зависимост от мястото и вида хотел или квартира.

На Йонийското крайбрежие за 7 нощувки със закуски и вечери, пакетите вървят около 610 лв. с организиран транспорт.

Българските туристи, които предпочитат полуостров Халкидики могат да намерят тридневни оферти на цена до 173 лв. с включена вечеря и собствен транспорт. За 7 нощи на Ситония със закуски и вечери цената е 375 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
2
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
До Безпартиен 32 Къде си тръгнал Септември на море в Турция. Я си стой у дома.Да би мирно седяло , не би чудо видяло.
32
1
 
6
 
! Отговори
Безпартиен преди 4 години
Евтинийката, винаги излиза по-скъпо....има много какво да се учим и от Гърци и от Турци как да си наредим една ивичка 300 км, която имаме. Лека полека се усещат едни 10-15 % от хотелиериети...но ол инклузивите им излизат драстично по-скъпи. Пример Калиакра Резорт ми предлага 3 дни за 510 лева на All inclusive, в Турция на Кушадасъ за 7 нощувки + транспорта осигурен 4 звезди пълно изхранване + алкохол 480 лева от 13-ти септември.... е както и да си правя сметката...трябва да ида в Турция, засега
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само по 50 лв. ли дават на човек да посети кафявоморието. Ще изчакам да вдигнат още, няма да ми стигнат за лекарства.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, благодаря, вече направих резервация за още по-южно море, където няма спасители да ти развалят почивката. Съветвам всички ви така да постъпите.
29
2
 
4
 
! Отговори
Пфу преди 4 години
Жената се пече и скучае, а охлюва цъка на телефона
28
5
 
24
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Абе друго си нашето моренце. Лежиш си върху фасове, плуваш редом до л..***, в кръчмата хапваш повръщано и си плащаш все едно си на Малдивите :) Мила родна приказка.
27
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пари да ми дават в България никога. Е ако сумата е добра може. Ще спя в колата и ще се къпя с туби, в морето не ми се къпе в мазут и ф3калии, урина. Смръдня. Времето е ужас по цял ден слънце. Дъжд няма от никъде. В хотела ме чакат легионела, хепатит, лаймска треска, нилска треска и други. Храната е отровна и заразена. Персонала некадърници. Шефа перач неадекватен. Гостите ***, всичко е заразено и мръсно. Ще си ям консерви, въпрос на оцеляване. Ужас.
26
6
 
4
 
! Отговори
любовта е море преди 4 години
До септември ще е май!!Да си спомним за времето на тази естрадна песничка!
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Баш майстора:Достатъчно бетонни глави си имаме! Остана морето!
24
8
 
6
 
! Отговори
говна и лайна преди 4 години
До септември ще е май!!Това е нашето черно море, което ни свързва със Великия Съветски съюз!
23
3
 
9
 
! Отговори
септември ще е май!! преди 4 години
Комунистически измислици!!! Кой да им повярва???
22
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И пари да дават, пак няма нормален човек, който да отде на Мутроморието. Да гълтат бетон и да го преглъщат с пясък.
21
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не море ходя през юни и през септември за по една седмица със самолет - в Испания или Италия, рядко само в краен случай в Гърция. На море в България никога!
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на мен друго впечатление ми прави ... броя катастрофи по двете магистрали към двете морета ... разликата е в пъти, всеки петък и неделя има катастрофа по тракия, докато на струма, ако не беше тоя пожар за цвят, нямам спомен за сериозен инцидент. Това го казвам, за да помислим върху манталитетата на хората, коиот пътуват в едната или другата посока. Едните са настроени за почивка или лежерни и вече отпочинали, докато другите нервни и бързащи, няма значение от посоката.
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Богатите си имат вили на няколко морета,шофьори ги возят не карат те,имат си капитан за яхтата и персонал,имат пилот за самолета,а някои и остров си купуват.Всичко друго дето събрало някой лев за джип е средна класа.Богатите цял сезон са на море,а като свърши сезона отиват в другото полукълбо и там сезона продължава.Ако им писне си ходят на зимните вили през зимния сезон.
18
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Рзсмя ме,тролска п а т и ц о на мутроморието. Детето и било в 5 клас,а тя бедната вместо да стяга сметките за парното и тока,защото ще реве после бендната зимата, ще ходи на море септември. 10 лв нощувка сигурно в някоя барака ще караш.
17
2
 
7
 
! Отговори
от Варна преди 4 години
най-после идва и нашият час- да отидем на море..да плуваме, да намерим място без хора/ с малко хора, да се гоним с чайки и кучета по пясъка. Както са писали и слънцето вече е по-слабо . Само внимавайте с водата, че вълнението е различно има топли и студени слоеве, особено ако вятъра е от север-изток
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само истински бедняци, като българите, могат да преместят акцента на статията в сферата на "бедни\богати"
15
10
 
16
 
! Отговори
Да ама... преди 4 години
На булгарското тиквоморие за 10 лв получаваш и прекрасна инвазивна легионелоза - напълно безплатно! Може и за 1000 лева нощувката да се настаните - стрептококи, дизентерия, салмонелоза, също са включени като бонус с комплименти от управата на хотела! Не забравяйте да пресметнете и: разходите за лекарства, преглед при специалист, болничен престой и с повечко късмет - погребение на близък или роднина. Ха сега скачайте бързо у ГРАБО.БГ и купувайте ваучерите за резервации, докато са още топли!!!
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
12, разбрах... Богатите викаш ходели няколко пъти на почивка :) Не се били целили само в един месец! Ок, така е! Но ще добавя, че истински богатите и не работят! Всеки който ходи на работа, от тяхна гледна точка е беден.