Уиски, водка, ром... В двойно дъно в кола на "Кулата"

Открити са в автомобил, управляван от гръцки гражданин
29 авг 2019 10:10, Красимир Ангелов
9
Уиски, водка, ром... В двойно дъно в кола на "Кулата"
Снимка: Агенция "Митници"

Алкохол, скрит в двойно дъно на микробус, задържаха митнически служители от ГД "Митническо разузнаване и разследване" при проверка на лекотоварен автомобил, пътуващ от България към Гърция през ГКПП "Кулата". Случаят е от 23 август, съобщиха от Агенция "Митници".

Превозното средство, управлявано от гръцки гражданин, е отклонено за митническа проверка и зад седалките - в пода на вана, е открита кухина, замаскирана с тапициран капак. Вътре се превозвали 75 бутилки с високоградусов алкохол.

Спиртните напитки са с общо количество от над 53 л. Сред иззетите бутилки са уиски от шест различни марки, ром, водка и коняк от небългарски марки.

Въпреки че алкохолът е с редовен български бандерол, количеството му надминава обема, разрешен за пренос за лична употреба, затова при преминаването ѝ през границата пратката следва да бъде обявена и придружена с акцизни документи.

По случая е съставен акт за установяване на акцизно нарушение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Е затуй ли е Шенген?! Да не може човека да си пие българската ракия в Гърция?
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЖоТвоят приятел българин ли е или е сърбин? Или е глупав?иска да остави бежанците в България ли?Минали са през България, оставили са някой лев такса, да си ходят по живо по здраво нанякъде.
6
1
 
6
 
! Отговори
булгар турист преди 4 години
Горе-долу и компанията сме така като заминаваме на море в Гърция.Ама отгоре го замаскирваме с 3 щайги домати.
5
1
 
1
 
! Отговори
Жо преди 4 години
ЕДИН ПРИЯТЕЛ ми разказва-На границата Калотина пред мен червено комби със затъмнени задни стъкла . Подават 2 паспорта за проверка. Граничните полицаи се бавят, после излизат от будката и отварят задните врати. От там изкарват 8 мигранти.Аз минавам в Сърбия и там ме питат, какво става. Казвам им за червеното комби. Преминавам проверката и спирам 100 метра по надолу за тоалетна. Обръщам се и о, ужас!Сръбските граничари "разкостват" едно друго червено комби, не това с мигрантите. То остана в БГ
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заглавието успешно изкърти два декара миФки.
3
0
 
10
 
! Отговори
Кулата докорабамайка преди 4 години
Заглавието издълба двойно дъното на жОрналистическото падение, но за сметка на това издигна култова "кула" на върха на епистоларната тъпотия на работилият по материала.
2
0
 
19
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
100 литра ракия в резервоара на Тесла...
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, прекършиха мафията.