Двете жертви в морето край Синеморец: Баща и син от Разград

Другото дете и мъжът, хвърлили се да спасява малчуганите, са живи
48
Двете жертви в морето край Синеморец: Баща и син от Разград
Снимка: Pixabay

Баща и син от Разград са удавените на неохраняемия плаж "Липите" край Синеморец.

Другото дете и мъжът, скочил да го спасява, са живи, съобщи "24 часа".

Загиналото момче е на 16 години.

Още по темата

То започнало да се дави заедно с друго дете и бащата веднага скочил в морето. Във водата нагазил и друг мъж.

Едното от децата е извадено на брега.

След като мъжете скочили да вадят и другото, били повлечени от мъртво вълнение.

Десетина минути по-късно тялото на бащата е изхвърлено на брега.

Спасители от съседния плаж "Бутамята" започнали претърсване с джет и успели да извадят все още живи другото дете и мъжът, скочил да го спасява.

Все още не е ясно дали двете деца са от едно семейство.

Трагедията се е разиграла пред очите на съпругата и майката на загиналите баща и син.

Плаж "Липите" е сред най-опасните по цялото българско Черноморие. Той е неохраняем и трудно достъпен, но привлича туристите с девствената си природа и чисто море.

Преди 7 години по подобен начин загинаха двама мъже, които се впуснаха да спасяват давещи се братче и сестриче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бургазлия съм преди два дена бях на плаж морето беше много бурно времето ветровито но топло беше дигнат червен флаг.Някакъв Байганец беше влязъл да плува доста навътре личеше си че млже да плува на няколко пъти го заливаха вълните и изчезваше за няколко секунди а спасителите се съдраха да свирят си му дават знаци да излезе от водата почовината плаж се изправи да ама не оня си продължи без да му дреме и навлезе вследващатия пост.....и така
42
2
 
7
 
! Отговори
от Варна преди 4 години
Лека им пръст!За мое голямо учудване масово българите не умеят да плуват добре! Има държави, като Германия, Русия и др, където плуването е в часовете по физкултура. У нас това е пренебрегнато тотално и всяко лято стават белите. Най-смешно е, че даже имаше моряци по корабите без тези умения, явно от компаниите са се оплаквали и преди години въведоха изпит по плуване от Морска Администрация. В морето е лоша комбинация паниката с лошо плуване и никога не разчитайте да стъпвате по дъното.
41
0
 
4
 
! Отговори
Варненец преди 4 години
До Валентин ТодоровПрав си но само ако си добър плувец и знаеш капризите на морето.Аз също претендирам да съм добър плувец но просто има хора които не са и особено деца.Просто се опитвам да ги уплаша за да не стават повече такива инциденти с фатален край.
40
2
 
0
 
! Отговори
Спасител преди 4 години
Бреговото течение не е мъртво вълнение.
39
0
 
4
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Мъртво вълнение са вълни в посока обратна да духащия в момента вятър.Те се образуват в резултат на протичащи на други места климатични процеси.В България кой знае защо така се нарича и засмукващия ефект на преминала ветрова вълна. Максималната им скорост в Черно море е от 0,2 до 0.4 възела.За сравнение,добър пловец плува с 1.5 до 2 възела без усилие. С плавници и 3 възела.Вече се сещате кого "повличат".Хора,щом искате да влизате в морето научете се да плувате.Не е толкова трудно.
38
1
 
1
 
! Отговори
Спасител преди 4 години
На този плаж в южната част при по-силно вълнение се образува течение което е много коварно.
37
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво, в крайна сметка, е мъртвото вълнение?Докога ще лъжете хората с някакви фантасмагории?
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, уважавайте морето! Черно море е изключително опасно, не позволявайте на близките си да влизат на дълбоко , особено ако има вълнение и ги следете постоянно. Черно море никога не трябва да се подценява. Или кое да е друго море/океан всъщност.
35
0
 
20
 
! Отговори
шоп преди 4 години
До Анонимен 35затова нашето море се казва Черно, защото е опасно.
34
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Гърция никой не се дави, защо това тяхното не е море- няма вълни, няма течение и е много солено и лесно се плува.
33
3
 
16
 
! Отговори
Варненец преди 4 години
До родителСъгласен съм че мутрите съсипаха черноморието, обаче морето нито е пълно с инфекции, нито е пълно с фекалии, както казваш.Все пак когато си искам ходя на плаж, така че приеми че е истина.Иначе съм съгласен с повечето мнения че развалиха кефа на самия българин да си почива на родното.
32
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно защо в Гърция за толкова години откакто ходя никой не се е удавил.При положение че няма и спасители.Според мен е въпрос на манталитет.
31
16
 
13
 
! Отговори
родител преди 4 години
В Гърция, където ходя на малки курорти, съответно малки плажове няма спасители. Да Бяло море доста по-безопасно от Черно море и от друга страна е нерентабилно на плажче със 100 - 200 души да плащаш за спасител. Обаче курортчето е семейно, тихо, няма чалга-чалъмджии и всеки родител си обгрижва детето. Ерго, да си заведеш детето на Ч.Море, да се потдриска от бактерии, да оглушее от чалга и да има реална опастност да се удави е престъпление !
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може би е добре на такива плажове да има оставени на видно място спасителни пояси с въже, с които спасяването би било доста по-лесно, дори и без наличието на спасител.
29
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лека им памет на бащата и сина.Варненец съм и съм наясно колко може да е коварно морето, дори и да сте опитен плувец.Просто ще дам един съвет на родителите които са с децата си - не ги оставяйте да плуват навътре повече от 5 метра а ако попаднете на мъртво течение, не плувайте директно към брега а на страни по посока на течението.
28
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо да хулите самоБЛАГОДАРЕТЕ на момчето от Царево което спаси едното дете Казва се Иво Защото всеки от вас може да попадне в тая ситуация
27
43
 
2
 
! Отговори
муспи преди 4 години
И нито дума за етническата принадлежност на актьорите? По мълчанието се подразбира че са или роми или турци. В такъв случа всичко е много приятно.
26
9
 
21
 
! Отговори
бай Спиро преди 4 години
Казвам нещо, което ще ядоса мнозина:Нашенеца, като отиде на моренце, трябва да се върне изпечен като африканец за да прави демонстрации на съседи, роднини и колеги. Децата се явяват досадна пречка в заниманието да добиеш впечатляващ тен. Освен това трябва ежеминутно да се селфиш и да качваш статуси у фейса, пак за да ти завиждат. Тук децата, евентуално се ползват за фон. А, децата, ами тях Господ ги пази...евентуално.
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До избирателПише се *** с О, не утрепан ***!
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Писалият статията е минимум на бутилка шльокавица или пък е уникално ***.Ако този/тази е журналист аз съм крали марко.