"Сливи за смет": Да почистим заедно Витоша и Рилските езера

Наградата за една торба смет ще е 1 килограм сливи
30 авг 2019 13:42,
7

Софийски планински клуб организира почистване на Витоша. Инициативата има за цел да ни подтикне да се полюбуваме на планината, почиствайки я заедно от боклука.

На 1 септември от 10:00 ч. започва събирането на отпадъците. Наградата за една торба смет е 1 килограм сливи. За пръв път тази година ще има пункт и на Седемте рилски езера, където традиционно непрекъснато има стотици туристи. Организаторите откриват пункт за боклук и на Копитото.

"Уикендът времето ще бъде хубаво. Положително сме заредени към тази идея, трябва да се научим, че не трябва да цапаме. Важно е да насочим към децата това, че да цапаш не е хубаво. Трябва да се научим да бъдем по-чисти, за да може и бъдещето ни да бъде по-чисто", сподели Катя Михайлова, която е един от организаторите на ''Сливи за смет''.

Доброволците са събрали около 300 кг боклук миналата година, а предходните 2 години - съответно 150 и 100 кг.

"Идеята е чрез тази позната приказка да накараме децата да мислят в тази посока, като им покажем, че това не е правилно. Да провокираме у тях критично мислене. Планината не може да се самопочисти. Идеята е идващото поколение да има нетърпимост към това нещо", каза пред Bulgaria ON AIR друг от организаторите на ''Сливи за смет'' - Михаил Михайлов.

Тази година боклукът ще се разделя според видовете, за да може да бъде рециклиран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Ново 20 ... преди 4 години
Слави за смет -
6
4
 
5
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
МОЕТО ДЕТЕ ДА ВИ ЧИСТИ *** ЛИ...??!НИКОГА, ДРУГАРИ ***.РИ....ХАХАХААААААСОЦ-РОБИТЕ СВЪРШИХА!!!!!!
5
8
 
4
 
! Отговори
Овча инициатива преди 4 години
Че кой родител ще си прати детето да се рови из мръсотията? Най-много да пипне нещо кожно. Витоша е към Столична Община, не малка такса смет плащат всички с имоти в София. Да си я почистят от общината, по закон са длъжни. Рилските езера пък са окензани от хахавите с бели дрешки, на които усмирителни ризи им трябват
4
3
 
6
 
! Отговори
Да, бе.... хахахааа преди 4 години
ВИЕ ЩЕ ОСИРАТЕ ОРТАЛЪКА, А НИЕ БАЛАМИТЕ ШЕ ВИ ЧИСТИМЕМРЪСОТИЙТЕ. НЕМА ДА МИНЕ, НОМЕРОТ......ЩЕ СИ ПЛАЩАТЕ!!!!!!!!ЯКООООО!!!!!!
3
4
 
7
 
! Отговори
И защо? преди 4 години
Аз не виждам причина някакви доброволци да се ровят из ***. Не е ли най-логично август месец на Рилските езера да хлопнат една солена глоба на дъновистката *** и с парите да се почисти професионално? След като за организирано изкачване на планината имаше глоба защо тази серяща секта е привилегирована?
2
6
 
9
 
! Отговори
овчи мозъци преди 4 години
идете да почистите безплатно имотите на господарите си,за да могат господарите ви да не се охарчват за заплати на чистачи,след това господарите ви ще ви вдигнат цената на билетчетата за да ви допуснат до планината която по време на лошия комунизъм принадлежеше на хората,а не на някакви жалки местни дерибей
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Сливи за смет" е да кодово наименование да се пратят жените да изхвърлят ***, а ние да пиенем биричка...