Голям пожар край Стара Загора, евакуирани са 30 деца

Огънят е до Дома за медико-социални грижи
31 авг 2019 18:21, Анисия Иванова
7
Голям пожар край Стара Загора, евакуирани са 30 деца
Архив: Булфото

Голям пожар гори в борова гора в Стара Загора, близо до Дома за медико-социални грижи във високата част на кв. „Лозенец”, съобщи bTV.

Огънят е влязъл в двора на дома. 30 деца на възраст до 8 години са евакуирани. Повечето от тях са неподвижни или трудно подвижни и са били изнесени на ръце от персонала и доброволци.

В момента те се намират във второ детско отделение на Центъра за ранна медико-социална интервенция, който е в непосредствена близост, но не е застрашен от пожара.

Пламъците продължават да се разрастват заради силния вятър. На мястото има две пожарни коли, но се очакват и още.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
0
 
! Отговори
Живко Доволния преди 4 години
Не може да сме толкова нагли в исканията си към държавата. Засрамете се!Защо ни е зала-в София,Пловдив и Бургас държавата за стотици милиони изгради зали. Защо ни е летище-в София,Пловдив,Варна и Бургас има летища. Защо ни е ремонтирана жп гара-в София,Пловдив,Варна и Бургас държавата ремонтира гарите. Защо ни е връзка с магистралата-в София,Пловдив,Варна и Бургас има връзки. Защо ни е индустриална зона-край София и Пловдив има прекрасни зони. Защо ни е държавна помощ?Нека да има за другите.
4
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сгоря на борку хиликтуратъ. Вай, вай.
3
2
 
24
 
! Отговори
минаващ преди 4 години
Държавата така и не направи един нормален дом за тези деца. Всъщност за последните 20 години не се построи нито една сграда с държавни пари в този голям български град. Нито спортна зала направиха, нито нормален път до автомагистрала Тракия, нито дадоха на концесия летище Стара Загора. А, от друга страна Стара Загора дава 2-ят най-висок БВП на глава в страната. Смятайте в какв адържава живеем! 20 години = 0 сгради с държавни пари в 200-хиляден град.
2
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умишлен пожар със сигурност, някой тъмно зелен ще да е в дъното на това пъклени дело
1
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бързо Кофопомпаджията с Жипката да отива да го гаси.