Крилце или кълка в HelpBook: Как ни удрят в грамажа по заведенията?

Още сигнали в платформата - грешно лечение, опасна сграда, занемарен път
3 сеп 2019 12:57, Анисия Иванова
55

Снимка: Helpbook

Удрят ли ни с грамажа в заведенията? Със сигнал за реална ситуация в заведение за хранене в Стара Загора започва днешният обзор от платформата Helpbook.info.

"...Поръчах пилешки крилца със сладко-кисел сос, които в менюто са с грамаж 350 гр. В поднесената порция присъстваха 4 броя крилца. След като поисках да бъдат претеглени, теглото им беше 220 гр като ми беше казано, че грамажът в менюто е за сурово състояние и впоследствие ми беше отказано да върна поръчката“. От изпратената снимка се вижда, че получената порция е повече от фрапантна. Според законовите разпоредби подобни измами с грамажа варират между 500 и 10 000 лв.

Наш потребител ни алармира и за опасна сграда в центъра на столицата. Докато се разхождал, забелязал, че покривът, където се помещават "Социални грижи", е в ужасно състояние. Изпратил е снимки, от които се вижда, че е въпрос на време конструкцията да се стовари на тротоара. "Нямам представа дали служителите от Социалните грижи въобще са обърнали внимание на това или някой друг случайно преминаващ, тъй като вярвам, че светкавично биха се взели мерки, за да не пострада някой“, пише авторът на сигнала.

Продължаваме с апел към Агенция "Пътна инфраструктура“ за възстановяване и поддържане на път, който свързва Ихтиман със селата Мухово, Лесичово и Калугерово. Според нашия потребител въпросната отсечка е строена преди 35 години, като не са пестени материали и технологии. За съжаление, към днешна дата пътят е силно занемарен, тъй като е напуснал картата на АПИ с пътища, които трябва да се поддържат. "Моля ви, нека отново влезе на картата за поддръжка на АПИ. Така можете, ако не да спрете, поне да забавите изчезването и обезлюдяването на още един край от нашата изстрадала република, защото подлагате на терор хиляди ползващи пътя“, завършва нашият потребител.

Завършваме днешния обзор със сигнал от наш потребител, който се обръща към Министрество на здравеопазването за проверка чрез платформата на Helpbook.info.

След неправилна диагноза депресия и последващо медикаментозно лечение с антидепресанти и успокоителни в болница в Пловдив състоянието на пациента рязко се влошава. Оказва се, че е бил ухапан от кърлеж, но с  приложено грешно лечение. Заради силно влошеното си физическо и психическо здраве нашият потребител предприел пътуване до съседна държава, където му било назначено адекватно лечение. Същият се надява на експертно решение по казуса.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
25
 
9
 
! Отговори
Ко? Не! преди 4 години
Тоя със сигнала и снимките не е много умен. Как бе, как да ти посочат грамаж в готово състояние след термична обработка ?!?! Точно при пилешкото е абсурд! Значи, ресторантьора го купува наблъскано с вода, същата която се изпарява при готвенето и ще ти го мери в готово състояние ли? Я марш до близкото магазинче. Салам и хляб ти стигат! Напълни се с прошляци.
28
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой хора, трябва да се научат, че на заведение се ходи, когато имаш некой лев у джеба. Иначе - хляб и майонеза от супера и вкъщи. Тоя с пилешките крилца излага само себе си. Заведението може нарочно да има такава политика, най - евтиното с ударен грамаж, че да не събират такива стотинкаджии за клиянтела
27
21
 
14
 
! Отговори
Жеко преди 4 години
Бачкам готвач в Пловдив. Принципът е, че не трябва да очакваш да се заситиш от едни крилца. Това не е основно, а е апетайзър. Ако искаш ситост си поръчваш салата и основно, оставяш 20 лв. и си ти. Разбирам, че човека няма пари за заведение, но това с телефона снимане ми идва в повече. При нас крилата също са 4 броя, обикновенно ги взимат за деца а на по 5 годинки с картофки и си им стигат. Цената им е 4. 50. Не виждам нищо лошо.
26
9
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 4 години
До АнонименПо тошово време преял за 5 лв. при 100 лв заплата сага не му стигат 200-500 лв да се наяде гладен или невеж комунист нормален висшист взима 2 000 -5 000 лв. на месец
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не само в грамажа ви удрят ами и в качеството - купете си пепси в KFC във Варна Мол и ще получите оцветена водичка за 2 лева.
24
23
 
6
 
! Отговори
Созопол сити преди 4 години
На такива с по порция крилца се взима такса маса 30 лв. А да ги видя ще ми заемат ли пак място за да ми направят 20 лв. сметка двама човека и да си броят стотинките.
23
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В заведения ядат и пият само мамуните в днешнното мутренско време.Това да нее бай Тошовото време бе тарикати. По негово време за 5 лв преяждах и препивах и 2 лв. бакшиш за 18 годишното маце което беше с къса поличка до сливицата. Сега нито сливица нито ядене нито пиене. Гледат те като че си потфейл а обслужването е от сеяндурка която до вчера е доила ко. ча.
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това със заведенията, особено софийските, си е обречена кауза. Храна като за прасета се предлага масово, ама не знам дали и те ще я ядат. Научиха се малко да я докарват на вид, ама си е същата леш с 1500 процента надценка. Всеки си избира, де...
21
31
 
8
 
! Отговори
Предприемач преди 4 години
Много ги обичам такива, като ми седнат в заведението, разглеждат половин час менюто, и разбира се избират най - евтиното. Тоя с пилешките крилца, ако се беше пробвал при мен изречения да прави з грамажа на ястие за 5 лева щеше да изхвърчи със шутове и шамари от заведението. Много ги обичам такива многознайковци. От Хелпбук да го посъветват да не ходи по заведения а да яде мазани филии вкъщи, поне да не заема търговска площ
20
0
 
9
 
! Отговори
Ницше до 17 преди 4 години
До АнонименЕ какво да гледа друго?! Естествено, че ще си гледа печалбата. Нали за това работи. Дори и в благотворителните организации не се работи безплатно. В църквите да не мислиш, че поповете размятат кандилото ей така, за едната вяра ?! Всеки бизнес преследва единствено и само печалба! Като се подчинява на правилата, естествено.
19
1
 
5
 
! Отговори
Минчко гурмето преди 4 години
Аз давам по две крила ,ама са гурме.Украсени и тн и ората се радват.
18
10
 
17
 
! Отговори
Мита преди 4 години
Много са ми смешни нашите съграждани. Хем нямат пари, хем сядат по заведения, хем поръчват най - евтиното - крила, дробчета, воденички и евентуално пържени картофи и искат да са Сити и да не са се минали. Заведенията са за средната класа, на запад беднюхите не си подават носа от вкъщи, тук с айфоните и да се тагват от заведенията. ***
17
9
 
11
 
! Отговори
Замислен преди 4 години
Хм ... аз не се сещам за методика, която да позволи посочването на грамажа в готово състояние. Примерно обичам пържолата да ми е по сурова. Очевидно, тя ще тежи повече от пържолата на съседа ми по маса, който я предпочита силно препечена. Поръчвам си 250 грама салата зеле и моркови. Ама аз пък предпочитам да я овкуся обилно. С оцета и олиото ще стане 300 грама. Изобщо, тия глупости за грамажа са излишни.
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Малко ресторантче''Честните хора с търговия не се занимават '' - Фр . Ницше И ти си един от многото нещастни наши търговци дето само гледат печалбата , на всяка цена
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно в момента гледам ютюб -'' Тупой Комяк '' , последният клипОтиват в заведение доста хора и гледат ястията които поръчват всичко е както е менюто Гледайте в ютюб , последният му клип
14
6
 
11
 
! Отговори
Малко ресторантче преди 4 години
Напишете в гугъл "съдебно решение продукти в сурово състояние". Отворете който си искате от резултатите. При мен излезе решение на пловдивски съд: "Ето защо, се достигна до извод, че посочването на грамажа на предлаганите ястия в суров вид е много по-точно, отколкото посочването им в готово състояние" ! Това е решение на СЪДА, а не на някой мрънкащ ***.
13
9
 
10
 
! Отговори
Малко ресторантче преди 4 години
Естествено, че грамажа на ястията ми е в сурово състояние! Да започна да меря всяка пържола след опичането и, че и да променям грамажа и в менютата ли?! Има си съдебни решения по казуса, та изобщо не ми дреме на "пасатора".
12
32
 
10
 
! Отговори
Митьо хотелиер преди 4 години
Тъй като тръгнат да ми са вайкат за порциите, знайш ли как бържи им набивам шута от мойте заведения. Не стига че са си поръчали от най ефтиното- пилешки крила, дет и кучетата нещът да ги ядът, ам имат и претенции да се наядът с една порция. Научете се, че заведенията за хранене не с за Скъсаняци, кат ша си броят стинките, да ходят у хоремага за кренвирши. Аман от смешници
11
0
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
До Пчеличката МАЯ То си пиша,бре чадо BBQ&Pizza Traffic, гр. Стара Загора, кв. Железник
10
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Научете се такива ситуации като в заведението с грамажа да снимате всичко на видео Вадите телефона и заснемате всичко и пускате поне в ютюб , хората да имат представа какви шашми правят търговците Едно видео ще има много по голям ефект от писане тук таме Заведенията са обществено място и там никой не може да ви забрани да снимате