Мъж почина от туберколоза в Айтос

Регистрирани са и два случая на марсилска треска
4 сеп 2019 17:15,
13
Мъж почина от туберколоза в Айтос
Снимка: BulFoto архив

Мъж от община Айтос е починал от туберколоза, съобщава Радио "Фокус" – Бургас. Мъжът е на възраст 45-49 години, а случаят е регистриран през изминалата седмица.

Още по темата


В дните от 26 август до 1 септември са регистрирани и два случая на марсилска треска, при единия от които се касае за заболяла жена от община Руен във възрастовата група 60-64 години, а при втория – за жена от община Сунгурларе, във възрастовата група 55-59 години.

През миналата седмица в община Бургас е регистриран и случай на заболяло дете със западнонилска треска във възрастовата група 1-4 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повече няма да идвам във България.
6
3
 
4
 
! Отговори
Туберкулоза преди 4 години
Туберкулозата си я има като заболяване и не малко хора в България страдат от нея. Генерално страдат хора, които живеят в лоши условия и са предразположени към нея, но не само. Хора болни от диабет, например, са застрашени от развитието й. Лечима е, но лечението е тежко и продължително.Важно е хора в риск да си гледат здравето и да търсят лекарска помощ при нужда, а не да се самолекуват.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То от туберкулоза е бая трудно да се разболееш, ако имаш добри битиви условия и храна. Човека не се е погрижил за себе си.
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това заболяване не беше ли отдавна забранено в миналото?
3
1
 
16
 
! Отговори
Жо преди 4 години
СЕСТРАТА на баща ми е починала през 1923 г. от туберкулоза, когато е била на 20 години. Днес има ваксина, която се нарича БЦЖ и се поставя преди бебето да навърши 48 часа от раждането. След години, ефективността на ваксината се проверява с теста на Манту.
2
0
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
ТуберкОлоза ????????
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всички ще умрем :(