Още една жертва: Жена се удави на плажа в Созопол

Никой не е видял кога и как се е случило поредното нещастие
5 сеп 2019 08:46, Петя Славова
21
Още една жертва: Жена се удави на плажа в Созопол
Снимка: БТА

Морето взе поредна жертва по южното Черноморие. Трагедията се е разиграла вчера на плажа в Созопол. Жена на средна възраст се е удавила в бурното море, на метри от брега. Туристи забелязали около обяд тялото й в плитчините и подали сигнал в полицията, пише "Монитор".

Още по темата

Никой не е видял кога и как се е случило нещастието. Тялото на туристката е откарано за аутопсия в бургаската болница, потвърдиха от там. Не е изключено жената да е била повалена внезапно от масивен инфаркт, но причините за смъртта й ще станат ясни едва след аутопсията. Полицията пък работи по установяване на самоличността на жертвата.

Спасители отново бият тревога и предупреждават, че морето в момента е изключително опасно. С последния фатален инцидент, черната статистика сочи, че за изминалата седмица по южното Черноморие са се удавили общо петима души. Инцидентите са станали на различни плажове.

Само преди три дни 63-годишен чешки турист се удави на плажа в Поморие. Ден по-рано се разигра страховита трагедия на плаж "Липите" край Синеморец. Морето погълна там дете и баща му, докато се опитвал да го спаси. Преди седмица пък 15-годишен младеж загуби живота си в Царево. Той се удави след фатален скок от скалите под кръста, който е един от символите на града.

В първите дни на септември по цялото южно Черноморие има опасни подводни течения и мъртво вълнение. Друга опасност са бурните вълни по това време на сезона. Изминалият сезон беше белязан с много трагични инциденти, повечето от които станаха на неохраняеми плажове или в извънработното време на спасителите.

От началото на септември всички ивици са с намален брой спасители, а след 15-ти ще останат да дежурят само мобилни двойки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 11 Ти си за рекорд на Гинес бе човече. Как успя ?
15
2
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Анонимен 9 Аз се завърнах от морето преди 30 г. и повярвайте, нищо ми няма.
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Харманите в Созопол преди 4-5 дни присъствах на спасяването на един пиян чужденец (според мен чех или поляк).Спасителката го извади с дъска и въже и после пред целия плаж му наби 3-4 здрави заслужени шамара!
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е в Гърция да няма удавени, защото там няма море, а солено езеро.Черно море не е за леваци!
12
1
 
10
 
! Отговори
Турист преди 4 години
Пълни глупости, бях там и морето изобщо не беше бурно, беше на зелен флаг, спасителите видяли, че и станало лошо във водата, извадиха я веднага, но просто нямаше какво да направят.
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Испания и Италия, където от над 20 години ходя на море, нямам проблем и с флаговете.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На българско море от много години не съм ходил. По-рано имаше три флага:черен флаг - влизането в морето забраненочервен флаг - внимание, не е забранено влизането, но морето е бурно и внимавайтебял флаг - разрешено е влизането в морето
9
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм стъпвал на нашето черноморие от 1991 и ич и нема и да стъпа
8
1
 
19
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Да влизаш в морето при червен флаг е все едно да пресичаш на червен светофар! И кой е виновен? Според повечето тук,българското море и българският светофар! Да,ама не!
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Друга опасност е комбинацията от мастика с ментовка и големи вълни.
6
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам тези, които се лъжат да почиват на море в България. Светът е голям, морета има насякъде, а почивката на море в България не е почивка.
5
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашата ивица е малка и скапана.Скали, водовъртежи, мъртви течения и това в съчетания с мутробарока и пияния БайГаньо е умопомрачителна комбинация.В Гърция за да се удавиш се иска много усилие- плитко е и равно, спокойно море и прочие.
4
20
 
18
 
! Отговори
Я да питам.. преди 4 години
Как така в Гърция на толкова хиляди километра плажна ивица трябва да има ураган, за да има смъртен случай, а при нас с няколко стотин километра пясък все се давят хора???! Или спасителите ни не сварват да пазят пияните да не плуват и в това време мислите да гонят по плажа, или .. Не разбирам, но знам че за 8ма година няма да почивам на черноморието (натровени с храна, удавени, няма лекари, няма условия за почивка, лошо обслужване, неразумни цени, и т.н.).
3
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тежка зла прокоба тегне над нашето черномирие ! И злите сили запичнаха да ни мразят заради пропаднала извратена софия
2
21
 
13
 
! Отговори
Славюч преди 4 години
Е ми кат са тръгнали на море без да могат да плуват.Все едно да не моа карам кола и да отида се състезавам у Формула 1
1
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А спасителите сигурно са тичали през това време по плажните чалго-силиконки.