Браншът отчете: Над 10% ръст на българските туристи по морето

Полина Карастоянова с коментар по Bulgaria ON AIR
6 сеп 2019 22:40, Анисия Иванова
68

Над 10% е ръстът на българските туристи по Черноморието ни този сезон. Повече са били и туристите от Германия, Чехия и Полша, а по-малко тези от Русия. Това съобщи изпълнителният директор на Сдружение Национален борд по туризъм Полина Карастоянова в "Денят ON AIR".

Тя беше категорична, че летният сезон ще завърши успешно, защото всички, носещи отговорност за това, са положили големи усилия.

Карастоянова коментира, че е много важно да спрем тенденцията на намаляващите руски туристи, защото те са много ценни за нас и да обърнем повече внимание на привличането на туристи от Турция.

Пред Bulgaria ON AIR тя изрази мнение, че прекалено много внимание и енергия са се отдилили на негативните ситуации по Черноморието ни през този сезон, а не се е дала възможност да бъдат показани добрите примери.

"Необходимо ни е да отворим разбирането си за това как ще развиваме българският туризъм за следващите 10 години с много стойностна международна експертиза", коментира тя.

Карастоянова заяви, че държавата ни трябва да започне отваряне на политиката към далечните пазари, така че например Царевец и Перперикон да бъдат разпознаваеми и желани туристически дестинации като Акропола и Колизеума.

По думите ѝ ние бихме могли да бъдем много по-интересни към Китай, САЩ и Япония, но трябва да предприемем стъпки като осигуряване на преки полети между страната ни и тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам защо тукашните заглушители на свободата на словото трият коментари, които не са обидни.За трети път пожелавам и следващите сезони да са тъй успешни, както този и пращам по-здрав от Анталия.Е нали този бил добър? Що ми триете два пъти вече пожеланието?
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То ако ставаше само с приказки и статистики ... както викаше бай Тошо на времето - аман от успехи!
50
3
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До анонимен 39 Ми що щеш на плажа? Седи си на село. И там има кучета.
49
2
 
1
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Как така палачинката се обърна ? Корнелия пак не позна.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Познати от САЩ идват, кацат в Сф, водят ги туристи посетили БГ а те след 2 дни отпрашиха за Гърция. Върнаха се след 10 дни, 2 дни в Сф и отлетяха.Ето така парадират че имаме туристи дори и от САЩ, смешна държава.
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко е ръста ще се види по платените данъци. Нали?
46
4
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Ако пазарджишката мъфина,Екатерина Захрариева ,спре да се зачжда ,Путин ще прати още туристи !!!
45
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АБСОЛЮТНА ЛЪЖА!!!Популизъм от БОЛНИ МОЗЪЦИ!Защо не дойдете по курортите около Варна, да видим откъде пък РЪСТ!?!?Слаб, много слаб сезон, но за мен е добре-място на плажовете колкото искаш и по-малка мръсотия!
44
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Токова рев и нагла реклама 4 месеца за някакви си 10 порцента?!?! Гърците не се ракламират у нас и бележат 80 процента от ходещие на море.
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джон от Бирмингам и Гюнтер от Дюселдорф,догодина пак ще дойдат.Хубаво изкараха в безпаметно пиянство 5 дни с пари от социалните помощи на родителите си.Искаха на Ибиса,но парите не стигнаха,предложиха им друго място за почивка,ама къде беше....е някъде в Източна Европа,пък и като има евтин алкохол,няма значение.
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10 % повече издадени квитанции. Браво! Догодина още 2, та да има увеличение с още 10%.
41
0
 
16
 
! Отговори
Стойо преди 4 години
Аз също отскочих до нашето море за 5 дни, платих си в хотела, но никой не ме записа кой съм, от къде съм и касова бележка нямам. Та не знам мен дали ме броят...
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тактики, стратегия ала бала... Тая разтяга едни лукуми и сама не си вярва.Китай, Япония, САЩ, хахахаха оле майко...Тук сигурно по-големите знаят как се работеше по време на Орбита, Спутник и как се напираше свободна стая, а тая девойка стратегия ще прави, тактики... :))
39
1
 
21
 
! Отговори
Владо преди 4 години
Ох..... Как ми е писнало от такива глупости и от хора, които изобщо не са на ясно със състоянието на туризма и какво трябва да се прави. Затова в България всичко е на такова дередже, защото няма кадърни управляващи/мениджери, които да зи разбират от работата и, защото българина като цяло не умее да работи и не желае на 100%.
38
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да разбера хора, които твърдят че не били стъпвали от 10 или 20 г. на българското черноморие как компетентно дават мнение за това какви са условията там.
37
14
 
6
 
! Отговори
е ОК преди 4 години
Умна Жена, Кеф да ти прави да ги слушаш такива
36
38
 
18
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Лятото морските курорти ни са пълни,зимата-планинските!За ужас на всички българомразци!12 милиона туристи!Факт!
35
30
 
13
 
! Отговори
Несебър преди 4 години
Сезонът беше супер!Все по-малко руски дрипльовци!Все повече европейци!
34
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха приказки от 1001 нощ ... вярващите свършиха. Тази година 90% от роднини и познати всичко беше в Гърция и Турция. Бетономорието ще ме хване за ... не съм стъпвал от 10г и нямам и наметение.
33
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До bocko"за да ни полулязира като дестинация"Затова пък възмутените гости на страната ни, пускащи филмчета в соц. мрежи, които показват как родните пр остаци гонят и оскърбяват руски туристи, определено я популяризират! Само че не с добро име