Псувни, блъскане, обиди: Рускиня изгонена от заведение заради такса WC

Случката е заснета на видео и публикувана в социалните мрежи
Обновена: 6 сеп 2019 12:01 | 6 сеп 2019 07:30,
548
Псувни, блъскане, обиди: Рускиня изгонена от заведение заради такса WC
Снимка: кадър Нова тв

Нов скандал с чуждестранни туристи, дошли на почивка тук. Собственик на ресторант в стария Несебър изгони жена от заведението, като преди това я наруга.

Причината за скандала - жената отказала да плати 1 лев за ползването на тоалетната. Всичко е заснето на видео, разпространено в социалните мрежи.

Кадрите са заснети в едно от реномираните заведения в Стария Несебър. Туристите не платили такса за тоалетната, разказва Юлвие, която се грижи за чистотата на санитарните възли.

„Дойдоха и им казах, че се мотаят в ресторанта. Не бяха седнали, нито поръчали. Уведомих, че ако седнат като клиенти и си поръчат, тогава тоалетната ще бъде безплатна. Едната туристка ме изблъска. Влязоха в тоалетната и ми се изсмяха”, разказа Юлвие Юмерова пред "Нова тв".

Сменили няколко пъти масите, на които сядали, но така и не поръчали нищо. „Затвориха менютата и тръгнаха. Аз ги спрях и им казах, че ми дължат 2 лева за тоалетна, защото не бяха клиенти на заведението. Пак бях изблъскана и ми отказаха да платят”, добави Юмерова.

Тогава се намесил наемателят на заведението. „Тази жена е бутана всяко лято, блъскана е като говедо. Човек какви нерви трябва да има? Ако това е нивото на туризма, моите уважения, мерси за такива туристи”, коментира наемателят на заведението Борислав Борисов. На въпрос дали отчита като грешка това, че е напсувал туриските Борислав отговаря така: „Не го отчитам, а тяхна грешка е, че се подиграват с нас и това е от години."

От Комисията за защита на потребителите обясниха, че нямат получен сигнал и не могат да вземат страна в конфликта.

Това е поредният инцидент с чужди туристи, който става публичен чрез социалните мрежи. В началото на сезона, арестуваха управител на хотел в „Слънчев бряг” заради агресия към израелски туристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


548
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
432
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не трябва да се плаща за тоалетната но са алчни нашите ресторантьори та чак и дежурна са и сложили
431
0
 
0
 
! Отговори
Продължение преди 4 години
Случвало ми се е в столични заведения да вляза и първо да питам къде е тоалетната, насочвали са ме без да ме питат клиент ли съм или не. На вратата -клиенти безплатно или такса 50ст.напр. Използвам я, сядам си, гледам менюто и решавам че няма да остана. Плащам такса и смятам да изляза. Често не ми искат пари, но ме молят да им кажа какво не ми е допаднало, че излизам без консумация. Никъде не ме спират да използвам wc или ме следят. Щом чистачката играе салонен управител, това не е ок заведение.
430
1
 
0
 
! Отговори
Продължение преди 4 години
2) Нагрубяването и обиждането на туристи, май също е национална особеност у нас. Това трябва да се прекрати. Едно е да дадеш гръб на служителка, която е блъскана, друго е сам да започнеш да блъскаш и псуваш.Нищо не му пречи на шефа да застане и да каже - ако обичате не блъскайте моята служителка и напуснете заведението с категоричен тон. Не е нужно да се изявява като поредния *** и да слиза на тяхното ниво. Сториха ми се възпитани, но изнервени, но предвид действията им - не ги оправдавам.
429
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз лично смятам, че нито туристките, нито шефът на заведението са постъпили правилно. 1) Туристките - трябва да се съобразяват с особеностите на страната в която са и да се държат нормално. Има страни с доста по-особенни навици от такса тоалетна. Ако не ги спазват - ще се окажат в доста по-неприятни ситуации. Туристи от всякакви националности са като разпасани по нашето Черноморие. Това не трябва да се толерира. Има нормални начини да откажеш услуги на клиенти. Нашите не знаят нормално как.
428
1
 
0
 
! Отговори
Turist преди 4 години
Orientalshtina! V UK sum vtora sedmitsa. Turist. Nikoy ne se e setil da mi iska pari za toaletna.
427
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Нали ти казах, държи "реномиран" ресторант, а пък се издържа от тоалетната.
426
0
 
2
 
! Отговори
Хюго Бос преди 4 години
Добре, де, не мина ли тази "мода' да се плаща тоалетната, пък било то и за външни лица, хора които не са клиенти? този новоботашин не си ли е калкуриал поддръжката в цените на менюто? Що за гнусна ориенталщина д аплащая тоалетна? Пълен бойкот на такива гнусни капиталисти от най- див и долен вид.
425
0
 
3
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
До Анонимен Не са никакви рускини а гладни украинки.Няколко пъти на паркинг на "Кауфланд"са се опитвали да ми продават стоки със съмнителен произход,с мотива,че им били откраднати парите и документите и нямало как да се върнат.Не сме забравили и скандала който хохлите вдигнаха в Бургас на ОМV когато нашите рокери посрещаха руските рокери "Нощни вълци".Осирането на руските паметници с украински знамена и рисунки от комикси е провокация на украинското посолство.Порошенко да си яде сам шоколадите
424
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И комунизъм и демокрация мина през тоз народ но дивото си остава диво жалко за дамата защо е претпочела да идва тук вместо Турция
423
0
 
6
 
! Отговори
Американ преди 4 години
До Анонимен 464:Преди 3 седмици в Слънчев Бряг се опитаха да всемат 18 лева за фунийка сладолед от американката. Ама Америлкан нали е шоп и набързо ги смърси, говедата. А американката повече в Бг не иска да стъпи.
422
1
 
6
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Ако отиде да пикае в Московски ресторант,горилите на ръце ще я носят.Ама в обратна посока и с главата надолу!
421
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди седмица се отбих до Лидъл в Созопол. Заболя ме главата от руснаци. Дори не си довърших пазаруването. не съм русофоб!
420
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Дойдоха и им казах, че се мотаят в ресторанта"Абсолютна пр остачка! :(((Как така ще кажеш на клиенти, че "се мотаят в ресторанта"... :((( И то веднага щом са дошли. Тая мозък в главата си има лиДнес бг неслучайно не са дали линк към видеото - щото си знаят какво е било наистина
419
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видеото е записано и разпространено от руснаци. Едва ли те са се държали зле
418
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Всичко е заснето на видео, разпространено в социалните мрежи"Дайте линк към видеото. Да се види какво наистина е станало. Иначе всеки може да си приказва измислици каквито му изнасят
417
8
 
2
 
! Отговори
До Барман преди 4 години
Ти пък да си стигнал само до барман в живота си явно доста интелигентен...
416
9
 
11
 
! Отговори
Барман преди 4 години
Като барман мога да кажа, че руснаците са нагли, високомерни, неприятни, нечистоплътни, тарикати, грозни, нискоинтелигентни, невъзпитани, нетактични. Имаше още, ама сега не се сещам.
415
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 457 А чисто ли е? Ти на море ходи ли тази година?Аз защото ходих в България.Бях и в "Слънчака" Гадно ми звучи името му.Но в такъв го превърнаха туроператори и хотелиери за съжаление! А главна вина имат собствениците с ненормалното застрояване! Старият Несебър е готино место.Малко нахално е да те канят от вратата на всяка кръчма.Но свикнахме с това искаме или не.В Равда не бях ходил от години.Тясна плажна ивица.Зад ник до ***.Но квъртири и хотели бол..Мръсно беше морето тази година -:(
414
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До кой ходи на море вБГТо в България да не е мръсно?
413
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кондукторите на автобусите между Несебър и Слънчев бряг непрекъснато си имат неприятности най-вече с руските туристи, които постоянно се офлянкват да си купят билет, с маналитета на нашите роми, движат се на тумби и бавят да плащат, докато дойде спирката да сязат !