Фестивал на рибата и виното зарадва бургазлии

Много хора дойдоха да опитат морската кухня
15 сеп 2019 19:52, Красимир Ангелов
5

Снимка: Булфото

Фестивал на рибата и виното радва бургазлии в последните дни, видя репортер на Булфото.

Много са хората дошли да опитат морска кухня. Най-скъпо се продават пъстървата и калмарите за 10 лв и сьомга - 8лв, а най-евтино върви хамсия и цаца за 4 лв. Толкова плащат и любителите на рибената чорба.

Актьорът Юрий Ангелов сготви "Варварска рибена чорба" със специална подправка от Странджа. Помощник му беше капитанът за далечно плаване Пламен Симеонов.

На конкурса за най-вкусна рибена чорба публиката класира ресторанта на остров св. Анастасия, а журито избра гозбата на ресторанта на ДНА-Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: бургасрибена чорба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Тази вечер почва фестивала "Голямото акане " в Бургас.
2
1
 
2
 
! Отговори
до цоло преди 4 години
Запиши си и "черноморска пъстърва" и си ярък потомък на оная дето се крила от жандармите на едно дърво в полето. 170 кила на дърво в полето. Но името ти отива на интелекта.
1
4
 
5
 
! Отговори
цоло драгойчев преди 4 години
Не знаех, че пъстървата е морска риба. Ще си го запиша да не се бъркам вече.