Взривът на бензиностанцията заради газова бутилка

Шофьорът заредил метан, а не пропан бутан
16 сеп 2019 12:12,
15
Взривът на бензиностанцията заради газова бутилка
Снимка: Reuters, архив

Подобрява се състоянието на жената, която пострада при взрив на бензиностанция в Добрич. При инцидента загина нейната майка, която е била в автомобила. Прокуратурата разследва случая.

Бензиностанцията е затворена от ръководството, за да се установят щетите и да се съдейства на разследването.

"Нямаме предписание от нито една институция или орган да ограничим работата", обясни Димитър Димитров от ръководството на бензиностанцията. До края на деня ще се работи с клиенти, обясни той и посочи, че бензиностанцията е в изрядно състояние – технически и по документи.

Още по темата

Той обясни, че при инцидента няма възпламеняване или пожар, а е причинен от неизправна газова бутилка.

Всички колонки – не само метанова и газовата, но и колонките за светли горива се проверяват редовно, твърди още Димитър Димитров. По думите му бутилката е била за пропан бутан, а водачът на автомобила е пожелал да се зареди метан.

Началникът на ДАИ в Добрич – Стефан Милев, съобщи, че автомобилът притежава всички документи за извършване на таксиметрова дейност.

"В протокола за периодичен технически преглед не е отразено, че колата е имала монтирана газова уредба. Този преглед е от 20 август 2019 г., преди около месец – това означава, че в момента на прегледа не е имало монтирана уредба", обясни още Стефан Милев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради такива има едни награди- Дарвин се казват. Това са хора успели да се самоубият, взривят,удавят.... по-особено *** начин. Жалко, че в случая виновника се скатава някъде, а невинна жена си отиде
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А то прегледа може да си е наред и после да е закарана колата да се монтира газ,но газ метан е едно и газ пропан-бутан е друго.метановата бутилка тежи защото дебелината на стената е голяма заради по-високото налягане.Има и карбонови леки бутилки,но те са за определен брой зареждания и се бракуват после.Но как изобщо е направено да може да се пълни метан в пропан-бутан бутилка е загадка.Има прокуратура да вземе да се поинтересува.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разликата в бутилките на пропана и метана е огромна. Този безинжия от коя губерния са го хванали. Нее ли видял разликата или е бил на градус. И най важната разлика е че метана се зарежда откъм двигателният отсек а не отзад в багажника както при пропана. По интересното е тая водачка на таксито правили разлика между метан и пропан. Заслужаваше тя да хвръкне във въздуха а не невинната и майка. ..
12
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вие *** ли сте или какво,няма как да заредиш метан в пропан-бутанова инсталация,накрайниците са съвсем различни,метана се зарежда в двигателния отсег .....прочетете малко преди да пишете!!!!
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мале мале ... каква се оказа работата накрая
10
3
 
8
 
! Отговори
Ганчо преди 4 години
Поредното доказателство, че прегледите са само фиктивни и трябва да се закриват сервизи. Каква корупция се шири само...
9
9
 
8
 
! Отговори
Митев преди 4 години
Крайно време е да се приеме закона за сервизите. Това ще изчисти от пътищата всички брички, самоделки и т.н. Ако си сервиз и знаеш, че носиш отговорност за проведения преглед и, че глобите са жестоки, ще си помислиш дали ще правиш фалшиви прегледи.А, и ще изчезнат половината ц...ки брички по пътищата. А за инцидента не съм сигурен, че дамата е правила разлика м/у метан и пропан-бутан.
8
0
 
39
 
! Отговори
Не вярвам преди 4 години
Как се зарежда метан в пробан бутанова бутилка.Накраиника нали е различен.
7
1
 
5
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
До ЧиновникВие чиновниците не сте кой знае колко по-различни та затова давай го малко по-полека.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе той пистолетът е различен, вие нормални ли сте?Не е задължително засега, но могат да се заядат, ако не е отразено в талона.
5
2
 
5
 
! Отговори
Никк преди 4 години
Е добре де, аз си сложих метан на колата, имам документи за монтажа, за бутилката че мина тест ама не е отразено в талона или на техническия. Дори незнам дали трябва? :/
4
12
 
13
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Простолюдието затъпявате все повече с всеки изминал ден. Дали ще е пропан бутан или метан, за вас няма никакво значение. Все е някакъв газ. Лошото е, че държавата ви е дала куп права, за които изобщо не сте дорасли.
3
2
 
19
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Тия луди ли са какво значи шофьора поискал да зареди метан в бутилка за пропан бутан ??? Нима, ако не шофьора то поне бензинджията не знае, че разликата в налягането на двете горива е в десетки пъти и това на практика си е рецепта за взрив.
2
4
 
23
 
! Отговори
Joko преди 4 години
"Шофьорът заредил метан, а не пропан бутан"...... Кой е извършил самото зареждане ? Това не е ли задължение на обслужващия персонал ?
1
2
 
20
 
! Отговори
Иван преди 4 години
"това означава, че в момента на прегледа не е имало монтирана уредба"... всички знаем как се минава "преглед" ... тя може и да е била монтирана, но това никой да не го е интересувало ... едно е по документи друго е в действителност. За огромно съжаление няма контрол върху тази дейност, съответно всеки си прави каквото пожелае.