Учителка посрещна учениците си с народна носия

Третокласниците в Паталеница опитаха и от вкусна погача
Обновена: 17 сеп 2019 10:39 | 17 сеп 2019 10:34,
13

Снимка: Facebook/ ОУ "Константин Величков" - Паталеница

Учителка от Основното училище „Константин Величков“ в Пазарджишкото село Паталеница посрещна класа си с красива народна носия и вкусна погача. Първият учебен ден е голям празник за всички в България, а възраждането на традициите става все по-полулярно сред младите хора.
Още по темата

Петровден в един родопски манастир в Пазарджишко

Диана Баташка е родом от селото. Тя също е учила в това училище. След завършването на висшето си образование е решила да се завърне в родното място, за да образова най-младите и да ги възпитава в красивия родолюбив български дух. Г-жа Баташка е влюбена в народните обичаи и танци. Заедно с други хора от село Паталеница са решили да сформират танцовата група „Тракийка“, извършваща ред изяви из цяла България и по света.

Училището на село Паталеница е средищно. И тази година то събира деца от други села в областта. Оцеляването му става възможно с усилията на директора Никола Колев и целия училищен колектив. Никола Колев изпълнява тази длъжност повече от 35 години. Освен с отговорната задача по съхраняването на школото, той се занимава и с професионална фотография. Едни от най-красивите снимки на Паталеница и Пазарджик са направени от него. Не малко деца са успели да се вдъхновят от работата му.

Първият учебен ден в ОУ „Константин Величков“ приключи с вдигането на българския флаг и запознаване на първокласниците със средището на образованието и бъдещите им вдъхновения. На празника присъстваха и бъдещите ученици от детската градина в селото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
чест и почитания!...ей такива неща връщат вярата ми в българското!
8
1
 
5
 
! Отговори
:D преди 4 години
До Анонимен 8А ти? Учителка ли беше, ученичка или ученик? Или само гледа и тъжно въздиша?!
7
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди много години (бяхме на по 15год.) ходихме на двуседмична почивка на палатки....!4 момичета и 8 момчета плюс 2 учителки. Няколко седмици след края на тази почивка всички момичета и двете учителки се оказаха бременни! Да не ви разправям какво се случи после!?...
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо сме толкова злобни и обезверени?Хора,които не са запознати нито с работата на учителката, нито с училището пишат негативни коментари. Идеята на колежката е чудесна,адмирации!
5
9
 
5
 
! Отговори
Да ама... преди 4 години
Така като й гледам претъпканата класна стая и снимката на двора - то в селското даскало имат повече даскали от колкото ученици бре!
4
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чак пък толкова! Айде сега!
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да облечеш народна носия вече се превърна в новина.
2
33
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На какви ли не маймуни се правят за да влязат в медиите .
1
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поклон!!!