Helpbook история: Мъж влязъл на крака в болница, излязъл в количка

И още сигнали - задимени заведения, блокиран тротоар и улица...
18 сеп 2019 07:10, Анисия Иванова
19
Helpbook история: Мъж влязъл на крака в болница, излязъл в количка
Архив: Булфото

През изминалия уикенд постъпиха множество сигнали в платформата на Helpbook.info за различни нередности в страната. Един от тях се откроява с потресаваща безхаберност от страна на медицински лица в Русе. Погрешна диагноза, поредица от лекарски грешки в лечението или липса на професионализъм - оставяме на вас да прецените.

Нашият потребител преди година се преместил да живее в красивия Русе с надеждата за по-спокоен живот, но неочаквано получил здравословни проблеми. След консултация с няколко лекари му е предложена операция и болнично лечение на ингвинална херния. Според думите му авторът на сигнала влязъл с два крака в лечебното заведение, а излязъл в инвалидна количка. Клиничната пътека, която била седем дни, била ползвана едва за двудневен престой, а пациентът е трябвало да заплати не малка сума за хирургично платно, което е трябвало да му се сложи. След изписването последвали нечовешки болки, отново обикаляне по доктори, вдигане на рамене и абсолютна безнадежност. Месеци по-късно пациентът се допитал до софийски лекари, които установили, че платното не е поставено по стандартите и изцяло е пречило на организма да функционира правилно. Всички подробности по случая може да прочетете в платформата на Helpbook.info.

Друг наш потребител отправя оплакване към Столична община относно проблемите на улицата, където живее: "Възмутен съм от разхвърлените стари автомобилни гуми в района ни. Някои от новодомците ги поставят с цел да си запазят паркомясто, даже се държат и арогантно, като че ли улицата е тяхна. Други са купили скоби и ги заключват и заминават по родните си места, а и без това паркоместа са малко. Означава ли това, че и аз мога да взема 2 стари гуми и да си запазя място, например пред входа на общината? Още един проблем - точно в средата на кръстовището шахтата на “VIVACOM” е счупена и все още е късмет, че някой не счупил крак? Моля да вземете мерки. Благодаря!“

В сигналите е засегната и темата за нарушаване на закона за тютюнопушенето. Авторът на писмото, изпратено до нас, описва как в късните съботни часове е посетил известно заведение в Кюстендил. Изненадата му е била крайно неприятна, тъй като посетителите масово и необезпокоявано пушели в закритото помещение, а вентилационната ситема изобщо не била включена.

Завършваме днешния обзор със сигнал за заградено пространство на новострояща се сграда: "От платното за движение до оградата има около 50 см. Това е недопустимо! В момента пешеходците вървят по пътя и е въпрос на време да се случи ПТП. Допълнително камионите, които влизат във въпросното оградено място, много често спират пред входа, направо на платното за движение, и така пречат на движението и създават задръствания“, допълва нашият потребител.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не стигаш до доктор в днешно време, понеже са кът и не можеш да ги пипнеш, и да му развалиш репотацията пак ще е до време, скапана държава сме си и това е, няма оправия.
14
0
 
4
 
! Отговори
12345 преди 4 години
В тази *** всеки живее на късмет.
13
1
 
7
 
! Отговори
Няма контрол преди 4 години
Целият проблем е че в БГ, няма контрол и няма санкционирани. Лекарите са грабители, но тъй като прокоратурата и съдебната система са гнили, никой не се занимава да работи сериозно за възмездие по подобни случаи. От там лекарите се чувстват тотално безнаказани и подобни безчинства стават факт. Другата основна причина, е че онзи *** Костов, направи лекарите бизнесмени, което само по себе си е порнография и доведе в професията множество ***, и показа низките човешки страсти към парата.
12
1
 
17
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Майка ми Бог да я прости я оперираха от жлъчка,БЕЗ да има каквито и да са оплаквания!Две години по-късно пада на улицата и след няколко часа си отиде!Диагнозата в смъртни акт беше......Д.и.а.р.и.я!!!!!!!! Без да е имала такава !НЯМАМ ДУМИ!
11
1
 
17
 
! Отговори
med преди 4 години
баща ми си умря от поредица лекарски грешки както се оказа в последствие. От тогава избягвам да ходя на лекар, а ако ми се наложи, то е след посещение на поне 3-*** лекари преди да позволя да ми се направи някаква интервенция.
10
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А каква е сводката за Караянчева,че ми е притеснено?Успя ли да изпусне правилно газове,какъв им е мириса и всичко наред ли е?
9
1
 
31
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Можеш да влезеш в болница на 2 крака и да излезеш в ковчег.
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така както е тръгнало след няколки дни ще има новина мъж илезеле от болницата със женски гърди без да ги е поръчвал.
7
0
 
17
 
! Отговори
Противогаз inc. преди 4 години
"се преместил да живее в красивия Русе с надеждата за по-спокоен живот" - по-скоро спокойно ще те дислоцират при Св. Петър с доказано най-мръсният въздух в Бг, намерил къде да избяга ор Сф...
6
1
 
22
 
! Отговори
От преди 4 години
години всичко тук върви на разпад. Който е по-млад да се спасява навън докато е време.
5
1
 
28
 
! Отговори
лъжата ЕС преди 4 години
Като знам как строят магистрали, ме е страх да отида на лекар.Човека можеше да излезе и с краката напред.
4
12
 
3
 
! Отговори
чекист преди 4 години
темата за нарушаване на закона за тютюнопушенето.Пак някоя недоклатeна баба топи хората
3
26
 
7
 
! Отговори
Бонго преди 4 години
Нормално е след като си бил опериран, да ползваш количка - това пък каква новина е!? ПП - Платната не се поемат от касата, всеки си ги плаща.
2
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък знам за случай влязъл на крака и излязъл с кола на моргата - неуспешна операция на сърце
1
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ако са ти оперирали коляно... нормално. Хора със скъсан менискус могат да ходят.