Сняг прехвърча на Черни връх, но градусите ще се вдигат

Захлаждането ще е за кратко - 2-3 дни, после отново ще е топло
Обновена: 20 сеп 2019 08:28 | 20 сеп 2019 08:00, Камелия Цветанова
4
Сняг прехвърча на Черни връх, но градусите ще се вдигат
Снимка: Pixabay

В повечето райони тази сутрин е предимно облачно, а с валежи в източната част. В Северозападна България деня ще започне със слънце. В южните и в източните райони днес отново ще вали. През следващите дни облачността ще намалее до незначителна.

Минималните температури днес ще бъдат от 7 до 12 градуса, по брега на морето - до 13-15 градуса.

В сутрешните часове над южните и източните райони ще превалява, но до обяд валежите ще спрат. В късния следобед над източната половина на страната ще се установи слънчево време.

Максималните температури ще бъдат от 17 до 23 градуса. Денят ще е доста хладен, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

"До понеделник времето ще се подобрява, а след това отново ни очаква и покачване на температурите. Захлаждането ще е за кратко - 2-3 дни. За първи път ще си говорим за слани, най-вече в котловините. На много места температурите ще паднат до критичните 4-5 градуса, а в отделни райони и по-ниски", заяви тя.

"През трите почивни дни времето ще е подходящо за туризъм, но температурите вече са много ниски. Сняг прехвърча тази нощ на Черни връх".

"Малко по-динамично ще бъде времето през септември. От 24 до 28 един средиземноморски циклон ще доведе до повишение на облачността и съществени валежи. Това за сега остава като вероятност", категорична е синоптичката.

"Понеделник ще бъде един от най-топлите дни, вторник също ще е с високи температури, но облачността ще се увеличи. След това температурите слабо ще се намалят, но това ще бъде незначително", заяви още тя.

Лошото време е застигнало и Южна Гърция, където се очакват гръмотевици. Над Западна и Централна Европа обаче предимно слънце и дневни температури от 15 до 20, 22 градуса. Кратки валежи, придружени от гръмотевици, ще паднат и на места в Испания и Португалия. Хладно, облачно и дъждовно с дневни температури около и под 10 градуса ще бъде в Русия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: слънцеесен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
7
 
! Отговори
Бела линия преди 4 години
До едно, ти пълен кавал, дори не можеш да пишеш. До две, седи си баце в обора, ти за софиянци не мисли. Горките вие, невежи тв маниаци, бедно душици, гледащи в чуждата паница. Цепи дървата, сипи си ракия, цуни баба и си легай.
2
4
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Малко е ! Трябва 80 сантиметра преспи да натрупа и минус 30 градуса та да се греят софиянците като подскачат
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро и в софиа около 55 сантиметра и да го стегне с минус 23 градуса, и така до април следващата година