На пазара: Заляти сме от вносно грозде

Тонове родна продукция по лозите, изкупните цени - ниски
30 сеп 2019 07:19, Александър Попов
23

Производители алармираха, че тонове качествено грозде стои по лозите на стопаните от Крайдунавска Добруджа. Причината е, че очакват купувачи, но изкупните цени са ниски за тазгодишната реколта, съобщава Bulgaria ON AIR.

Според добруджанските лозари на пазара в България е залят от вносно грозде от държави, където браншът е подпомогнат по-добре.

Според експертите проблемите с изкупуването на гроздето тази година са причинени и от климата. Белите и червените сортове грозде са започнали да зреят едновременно, което затруднява избите.

Друг проблем в региона е, че в Крайдунавска Добруджа няма нито една голяма изба, която да изкупува масово грозде.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Гроздар преди 4 години
Един Велик макроикономист уби българското вино като раздели суровината от избите.Сега се връща нормалното и на тези които само събираха подарената им парса е мъчно.
20
2
 
8
 
! Отговори
Дърта ЧанДа преди 4 години
Преди десетина години, лозарите искаха да диктува цените, но винарските изби си направиха масиви и сега ще го ам бубата.
19
2
 
7
 
! Отговори
прост човек преди 4 години
прайте ракия,,,
18
5
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Добре де, тези лозари не са ли чували за фючърси? Или чакат като при социализма - "Държавата е длъжна да ни изкупи гроздето"?
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Избите с евро парички се направиха собствени лозови масиви,дръпнаха парички и за напояване което го нема ама маркучи има. Така , че от години гроздето се купува от прекупвачи. Купуват го за 50 ст. и докато иде до Софията става левче. Постепенно в България всичко фалира - вносни зеленчуци, вносни плодове и пр. Държавата на абсурдите.
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОТАЛНО ГЛУПОСТИ И ФАЛШИВИ НОВИНИ!
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мафията ще ви направи, спокойно
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евроатлснтикогерберски ценности
13
1
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
Не пиши без да си ,,в час".Това вайкане е от 25 години.
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
такава е просташката българска вътрешно търговска политика - да убием българското производство ,особено на плодове,зеленчуци и животинска продукция
11
1
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 9 преди 4 години
Не Сте прав! Това се пише с двойно е, най-българската, обединяваща буква, която комунистите премахват по нечия заповед и сега ятовата граница ни разделя.
10
1
 
12
 
! Отговори
Стар преди 4 години
Нашето грозде от години се изкупува на ниски цени от 20до 40 ст.,за килограмам/в зависимост от сорта/.Само мускат отонелът държи цена левче ,но колко е той. Имам 7 декара в Сливенско и знам колко струва/ пръскане,оране неколкократно/рязане и бране.Шарпани от всички области идват да изкупуват грозде.Продаваме и на винпром Русе/а на етикета им пише запазен дунавски регион/ Как да няма изкупуваща изба?От 2 години се разболях и го подарих на роднини.Голяма хамалогия е. А десертното е ,,друга бира"
9
6
 
3
 
! Отговори
Еврогей преди 4 години
Мрусотиите на Потин край нямат..
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
залЕти сме, а не залЯти;видЕли, а не видЯли;пЕли, а не пЯлиИ т. н.Докато на някой "иновативен" някакъв започнеда му пуказа красивия ни и мгъщ български език.
7
2
 
13
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
И 7зкупните цени като са ниски, ще го оставят да игние по лозите ли? Българска работа
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може с моите пари да се издържат индивиди, дето не знаят да си организират бизнеса. Само им вижте отрочетата, какви апартаменти и коли стопанисват! Защо ние да им поддържаме стандарта?
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от мрънкачи! Къде се подпомага гроздето? Казаха им, че ЕС субсидии за грозде не дава. Да не говорим защо въобще се дават субсудии и се изкривява пазара. Тази година е добра за гроздето и реколтата е голяма, цените са по-ниски естествено. Домати нямаше. Миналата година ако не се лъжа бе обратното. Пак реваха. Просто се научете да работите!
4
6
 
20
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
А бе , какво грозде , бе!!!! Стойте и купувайте апартаменти. Идват бежанците и ще ги давате ,за много пари!!!! Мерцедес и БМВ се местят в България .Апъл и Уорън ,Бъфет инвестират 10 милиарда в Карлуково.До 2 години ще забогатеем. България на 6 морета
3
14
 
15
 
! Отговори
BGexit преди 4 години
ЕС скапва националното производство. Германия чрез скапаните си НПО-та с българоубийствения си проект - ГЕРБ сведе до нула ползите от членството на България в съюза.
2
6
 
20
 
! Отговори
Boto преди 4 години
Ама акде стига бе... писна ми от мрънкане. Ниска била изкупната цена. Еми що не Ви харесва или станете прекупвач или сменете работата. На мене като ми е ниска заплатата търся решения не мрънкам че Пешо е намерил начин да оптимизира разходи или производство. И НЕ от държавите които вкарваме не ги заливат от субсидии направете си проучване не повтаряйте само лъжи, няма да стане истина.Защо не мрънка младежа, който преди години направи топ оранжерия от 5 декара и годишно производство като 150 поля