Работници пострадаха тежко в ТЕЦ "Марица изток"

Двамата мъже са паднали от голяма височина
Обновена: 30 сеп 2019 20:51 | 30 сеп 2019 19:24, Веселина Йорданова
6
Работници пострадаха тежко в ТЕЦ "Марица изток"
Снимка: архив, БулФото

Инцидент в ТЕЦ "Марица изток" - двама души са пострадали по време на работа в централата. Те са паднали от голяма височина по време на работния процес.

Първият работник е паднал в шахтата, която е почиствал и е бил обгазен. Вторият се е опитал да го спаси, но също е бил обгазен.

Ранените са били транспортирани в болница в Стара Загора.

"Единият от мъжете е в изключително тежко състояние с опасност за живота. Той има белодробен оток и в момента е на апаратна вентилация. Лекарите се борят за живота му", каза за Bulgaria ON AIR директорът на болницата в Стара Загора.

Другият пострадал е в добро състояние, има лека контузия на мозъка и е настанен в клиниката по неврохирургия без опасност за живота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със сигурност инцидент поради неспазване на пороцедурите за безопасност при работа в затворени пространства:оценка на риска,план за работа, непрекъснато вентилиране, проверка за газове с газанализатор, инструктаж. Чак след това разрешение за работа, подписано от отговарящия и изпълнителите . Присъствие на трети наблюдаващ и подсигуряващ човек. Наличие на предпазни средства: персонални газови детектори, авариен дихателен апарат за бързо напускане. Ако това не е направено, някой здраво е загазил.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Написалият тези редове знаели колко теца са в Марица Изток. За кой тец става въпрос. Или за пишещият всички тецове са Марица Изток и готово. Така ако пишеха по времето на бай Тошо щяха да летят като соколи.
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВ американските централи правилата за безопасност са драконовси! В бългалските-по български-куче влачи рейс!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ТЕЦ Марица Изток!Има ТЕЦ 1-бившата Първа комсомолска или Брикел-на Ковачки.Има ТЕЦ 2- държавен.Има Ей ЕС-американски.Има ТЕЦ 3 Контур Глобал-ТЕЦ 3-американски!За кой от четирите става въпрос?
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откровено се пренебрегват правилата за безопасна работа. Отсъства контрол. Инспекцията по труда спи.
1
5
 
11
 
! Отговори
Хасан от Разград преди 4 години
А бре това вече да не е краят на България? Всичко гори, всичко се чипи, всичко отива в ада.Бойко това ли ти е икономиката която съществува в България. Боже Боже... АЛЛАХ у ЕКБЕР!!!