Десетки работници от "Ремотекс" протестираха в Раднево

Причината – неизплатени с месеци заплати
16
Десетки работници от "Ремотекс" протестираха в Раднево
Снимка: Ремотекс

Десетки работници от "Ремотекс" в Раднево се събраха през завода, за да поискат неизплатените си заплати.

Близо 300 са наети по договор в машиностроителната фирма и имат да получават средно по 4000 лева. За последен път са получавали заплати през месец март, съобщава БТА.

Според протестиращите около 200 души вече са напуснали фирмата, която е собственост на гръцки гражданин.

Управителят на "Ремотекс" Петьо Горанов е на среща със собственика в София. По телефона той обясни пред журналисти, че фирмата има незавършена продукция на стойност милион и половина лв. и в нея трябва да се вложат още половин милион.

Собственикът е в лошо финансово състояние и заради това е заявил, че ще търси кредит от банка, обясни Горанов.

В Инспекцията по труда в Стара Загора са постъпили над 20 жалби за неизплатени заплати в радневската фирма. Пред БТА от Инспекцията уточниха, че започват проверка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
запознат преди 4 години
Завода го подари Милко Димитров Ковачев за 10 млн. лв при положение че струваше поне 100 ?
11
0
 
14
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
В повечето производства винаги си е било така още от 90-те години. Нередовното изплащане на заплати е масова практика.Или с месеци не се плащат заплати, или ако се плащат гледат да са максимално близо до минималната заплата. Често се изплащат на части колко да задържат работниците. В малките градове хората нямат голям избор. Или стоят и се надяват да си получат парите някой ден или просто напускат града.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оня от Подкрепа(забравих му името)да не подкрепя Фандъчката и да гледа умно като пресукало теле по сутрешните студия ами за 5 пари малко работа да свърши.
9
3
 
5
 
! Отговори
селянин преди 4 години
доколкото знам преди 3-4 години се създаде фонд за такива случай държавата изплаща задълженията а след това си търси парите от длъжника
8
0
 
12
 
! Отговори
Мицотакис Авантакис преди 4 години
И ся кой са пласта?-Свършиха се нашите орангутани та чак от Гърцията взехме да си внасяме....пусти прът,ама умряло племе сме вече.
7
0
 
16
 
! Отговори
инженер преди 4 години
еми за това няма кадри чака се месец два но да оставиш да те разиграват от пролетта си е глупост на работниците а и това е причината да са ниски заплатите
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До това води мафиотското управление.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там с трън да завъртиш,няма къде да седенеш,затова стоят.Гърка, то е ясно,бяга.Бокич ,нечува и незнае,щом нямаза лапане суджуци,инак все е с джипоВеуик.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там да иде бароний костов факултетски.Той ни накара да просим и да смеотрудени,несамо в българско,но и встранство.Лаборантний скоти да кажекак ни продаде за24h,за жълти стотинкиДа даде пари на хората,за да гледатсемейства.Да каже ,че gey съюза ниприкара,за тяхна облага.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що за човек работи шест месеца без пари....
2
1
 
33
 
! Отговори
Математика за герб преди 4 години
За последен път са получавали заплати през месец март ; имат да получават средно по 4000 лева ....Получили са пари за февруари , и от тогава до сега са работили 7 месеца - септември включително . Като се раздели 4000 : 7 се получава по-малко от 600 лева на месец !Айде сега герб и евроатлантиците , да обяснят как правят статистика за средна заплата над 1000 лева ??
1
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идва кризата, всички работонаематели кешират всичко и се оттеглят да чакат по-добри времена на растеж. Работниците остават на улицата с пръст в уста, а работонаемателите се оттеглят на яхтите и вилите на юг. Работонаемателите ще чакат следващата голяма далавера, за да инвестират и да кешират преди следващата голяма криза.