От 3 до 15 г. затвор за пияния шофьор, помел момиче на "зебра"

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за мъжа
7 окт 2019 10:05,
17
От 3 до 15 г. затвор за пияния шофьор, помел момиче на "зебра"
Снимка: архив Булфото

Прокуратурата ще иска постоянен арест за шофьора, който уби 16-годишно момиче на пешеходна пътека в Сливен.

Инцидентът стана в 4 часа сутрин в неделя на централен булевард в Сливен. Шофьорът е арестуван за 72 часа, а проверката с дрегер е отчетла 2,24 промила.

Още по темата

Според прокуратурата след инцидента той е направил опит да избяга, според баща му обаче дори не разбрал, че е убил момичето. Бащата настоява да се изяснят всички обстоятелства, при които се е случила трагедията.

Фактите, че шофьорът е употребил алкохол и е напуснал мястото на инцидента, предполагат по-тежко наказание, коментира тази сутрин Ваня Белева, говорител на Окръжна прокуратура – Сливен.

"Със сигурност наблюдаващият прокурор ще поиска постоянен арест", уточни Белева пред bTV. За нарушението го грозят от 3 до 15 години затвор.

Според Диян Митев инспектор в сектор Пътна полиция - Сливен със сигурност шофьорът се е движил с превишена скорост – над 50 км/ч.

"Това е едни от натоварените булеварди с много прави участъци, които позволяват на водачите да развиват висока скорост. Изпращали сме сигнали до общината”, уточни той.

Днес в общината извънредно ще заседава комисията по пътна безопасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВАТ ДУМИТЕ : ЕМИГРАНТ-МИГРАНТ , А НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ИСТИНСКИТЕ ДУМИ : - Б Е Г Л Е Ц И П Р Е Д А Т Е Л - НА НАРОДА СИ ...ПА И НА РОДИНАТА СИ !?!?!? БИЙ СЕ ЗА ... -ТАМ КЪДЕТО СИ СЪЗДАДЕН И РОДЕН , А НЕ РАЗЧИТАЙ СЪНАРОДНИЦИ ДА ТИ ПАЗЯТ И ЗАЩИТАВАТ МЯСТОТО !!!!!!!!! РАБОТИ В ЧУЖБИНА ,НО НЕ БЪДИ "ЕМГРАНТ" !!!!!!!!!!!!!!!!!!
14
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 10 преди 4 години
Да, за жалост е така. Селянията и простотията са вечни в България!!!
13
1
 
3
 
! Отговори
Имигранта преди 4 години
Докато едни бягаме,други си стоят в България и само пишат по форумите така ще е.На лаф всички сме много отворени
12
2
 
5
 
! Отговори
Radko преди 4 години
Присъдата ще бъде смешка както всички до сега, това е всно. Аз се питам друго обаче. Как 16 годишно ми оче се размотава по булеварда в 04:00 часа сутринта? Майка и и баща с кои акъл ще я пуснат по нощите да се скита. Жалко за момичето , дано шофьорът бъде наказан справедливо( което изобщо не ми се вярва)
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ли е тежкото наказание 15год за убийство. Напил се, качил се на автомобила, убил дете на пешеходна пътека, избягал от местопрестъплението( дори не разбрал ). Аз ако съм на роднините, ще го очистя в съдебната зала. Нека ме съдят после за умишлено убийство... *** ти законите...
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Не е само в Сливен в България почти всеки се мисли за мутра.
9
1
 
16
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
Даже и 3 години няма да му дадат на шофьора. Удобно не се съобщава, че е от един готин етнос. Условно ще получи след 2 г. съдебни заседания. Бащата на убитото момиче да взема нещата е свои ръце и да въздаде правосъдие. От бг съд да не очаква възмездие....
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Резултата от бездействието на КАТ, Община, АПИ и т.н.Ако имаше страх нямаше да има подобни инциденти. Алкохолика доживот.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Сливен полиция реално не съществува. Всеки 3ти се мисли за мутра и кара както си иска. Пресичам с жена ми и децата ми на пешеходна пътека, а шофьорите ме псуват.
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези,които създават законите се возят в бронирани автомобили с ескорт от гавази,за да ги пази от народната "любов".Не очаквайте да се погрижат за вас.Те си живеят в паралелен свят на спокойствие,сигурност и лукс.Вашите проблеми не са техни проблеми.Чуйте ги само какво ви обещават предизборно.Мед им капе от устата.А след изборите-пълна амнезия.
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова по селата масово пребиват старци ,дори за 5 лв.,защото знаят,че няма да бъдат осъдени,щом за убийство се дават 3 години.Хващат ги,после ги пускат и ги придружават до в къщи,както каза един чужд журналист.
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
подигравка!3-15 години може да е само за карането без книжки, а за алкохола и смъртта да не говори, тоя трябва да е доживот
3
1
 
17
 
! Отговори
Аз така... преди 4 години
...и неразбрах как може общесвото да толелира понятието " пиян и / или дрогиран шофьор "?! Ми тва е обида за ценностната система на Българското общество! Как КАТ го толерира тва понятие в 21-ви век? Трябва да е ясно при случай на доказани наркотици и / или алкохол в кръвта, независимо от количеството - взима се книжката и автомобила без пражо на обжалване. Аз немога да си обясня защо още няма такъв закон в НПК. Ми управляваш тон и половина обект с най-малкото понижени / притъпени способности!
2
2
 
28
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
От 3 до 15 Г затвор??? и то за пиян шофьор? Този закон е като дъвка бре - къде 3 г къде 15 г? Мисля че закона трябва да почва директно от 15 г за ПИЯН шофьор- това не е убийство по непредпазливост!!
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как 3 години?Законодателите имат ли акъл?3 години ли струва човешкият живот?