Влогър от Молдова си хареса Кюстендил, рекламира го

Градът е с много перспективи за развитие, смята той
7 окт 2019 12:40, Анисия Иванова
8
Влогър от Молдова си хареса Кюстендил, рекламира го
Архив: Булфото

Влогър от Молдова засне в Кюстендил филм, с който ще представи града пред няколкомилионната си аудитория от младежи, които са негови последователи в интернет и следват пътешествията му по целия свят.

Владимир Караманов е впечатлен от уникалните природа, история и разположение на Кюстендил. Решил е да разкаже за този град в Югозападна България, и дори да го препоръча като близка и интересна дестинация, предлагаща възможности за посещение на четири страни в едно пътешествие.

Караманов вече е бил в България, но е представил страната ни само с Черноморието и курортите там. Сега е изненадан от възможностите и перспективите на този град в Югозападна България.

"Реших да съчетая идването си в Кюстендил с един от празниците на града - този на плодородието. Видях много гостоприемни, усмихнати хора, опитах и много вкусни плодове и зеленчуци", разказа Караманов, пред БТА.
През последните три години той е посетил повече от 30 страни.

В региона на Кюстендил той първо посетил водопада в село Раждавица. Районът е известен освен с красивите водни каскади и с многообразието на фауната - десетки видове пеперуди, някои от които могат да се видят само там.
"Много ми хареса природата. Заснел съм я с дрон, за да мога максимално да покажа красотата на този край. Градът също много ми хареса - видях какви хора живеят тук - добродушни, гостоприемни, лъчезарни. Не ми хареса обаче това, че има много изоставени места. Вижда се, че доста хора са напуснали града, родните си места. Има и много разрушени и неподдържани административни сгради", отбеляза Караманов.

За Кюстендил е категоричен, че е очарован от града - и от хората, и от историята на града. Посетил е много музеи и разполага с голямо количество заснет материал.

"Първото, което ми харесва в Кюстендил е, че се намира на много добро място - близо до столицата, близо са Северна Македония, Сърбия и Гърция - оттук лесно може да се тръгне на път и да се посетят заедно четири страни.
Бях озадачен, че в Кюстендил има толкова богати минерални извори - това може би няма да е интересно на младежите, но ще бъде любопитно за останалите последователи на влога ми", допълни той.

Според Караманов уникалното, с което градът може да привлича много хора от чужбина е и това, че съвсем близо до него има писти за различни зимни спортове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубав град е Кюстендил, ама с много трудно помнещо се име от чужденци, което не е добре за град който иска да има туризъм.
6
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Караманов - българско име
5
1
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Защо не споменава за атрактивните местни роми?
4
3
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
"Като я няма котката, мишките пируват" :). Като няма закони има беззаконие. Проблема със "Шведските" махали го виждат всички, но на нито една власт не е удобно да размаха ръката на закона. Най-малкото защото по време на избори всички ходят да си купуват гласове. За жалост България вече е погубена. Най-вероятно в следващите 100-200год. тук ще стане тотална *** и така докато не ни завземе някой и не въдвори ред. Българите така са свикнали - някой да ги управлява
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки красив български град или село си има шведска махала, която на мига отнема цялото му очарование и го превръща в коптор.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Влогът на Владимир в коя банка е?
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма лошо, хората, самия регион са прекрасни, наистина позападна града, незаслужено. Има хора всеки ден пътуват до София на работа.