Бисер Петков: Стратегия за детето няма!

Има атака срещу системата, категоричен е социалният министър
8 окт 2019 11:45,
21
Бисер Петков: Стратегия за детето няма!
Снимка: архив "Булфото"

Стратегия за детето няма, заяви социалният министър Бисер Петков по повод вчерашната истерия в няколко училища в Сливен и Ямбол. Там родители масово извеждаха децата си от класните стаи, за да не им бъдат отнети от Агенцията за закрила на детето, съобщава БНТ.

Още по темата

Партийни пастори лъжели ромите, че държавата ще им взема децата

Според министъра случващото се в училищата в Сливен и Ямбол е целенасочена атака срещу системата, която не почива на никакви реални данни. Петков отново повтори, че Стратегия за детето няма. Такъв проект на стратегия е бил разработен в началото на годината от работна група към Съвета за закрила на детето. След като е бил на обществено обсъждане и е срещнал съпротива, несъгласие и отхвърляне, този проект е спрян и не е пускан за съгласуване в МС. Такъв документ няма и той не може да бъде основание за всяване на такива страхове, каза още Петков.

Министърът коментира по БНТ, че държавата и институциите ще помагат на семействата, за да могат децата да израснат в семейна среда. Той заяви още, че има организации, които разпространяват слухове в социалните мрежи въз основа на "Стратегия за детето", с цел всяване на паника.

Петков заяви още, че се очаква увеличение на всички пенсии с 6,6% от 1 юли догодина. Освен повече пари за пенсионерите, в проектобюджета за 2020-та са заложени и повече средства за личен асистент за хората с увреждания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
учуден преди 4 години
да не би да отнемат и студенти от ВУЗ-овете?Защото на тази стара снимка са загрижените лица на ректора и един зам.ректор на Бургаския университет "Проф.Асен Златаров".То там и без това студентите са кът-да не тръгнат сега други слухове...
15
1
 
0
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 11 (Тато из Правец)Е, и? Къде какво точно видя да пише в този брой? Намерих го, казвай сега конкретно: Коя страница, кой член, кой параграф какво точно е написано което е смущаващо?
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ima starategia za tritopolovite diadki s zlatnite roklichki i zlatnite gerdancheta kraztcheta...da miatkat poveche tamian parfum i da opushvat poveche klimata...dalaverata e v svestite...i toka...
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
край, взеха им касичките...
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н Социалния министър или е *** и не знае какво говори, или е долен лъжец!
11
0
 
6
 
! Отговори
Тато из Правец преди 4 години
ИМА !!! В Държавен вестник брой 24 от 2019 г !!! Просто тоя ЛЪЖЕ !!!
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Агент Мая?
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрямо децата нетрийте.Ако взиматтака вашите деца,като открадната вещ,едва ли ще издържи психиката ви.Държавата е еничарска,а норвжцитекръвосмесителни idi,oty.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политическа шизофрения, типично като на главатаря на бандата им. Оплетоха се в лъжи и престъпления като патки и патоци в кълчища, защото са такива в действителност.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и 100 пъти да ми изтриете коментара няма значение...брой 24 и 37 на ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК са общодостъпни и истината може да се види от всички!!!
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И *** конвенция също няма, нали? :)Като видите, че народът се вдига и отхвърля безумията ви веднага обръщате палачинката и отричате, лъжливи мерзавци.Всички политици сте срещу народа и се мъчите да прокарате гнусните си античовешки закони, с които съсипахте хората.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е много зле министър верно деменцията е страшно нещо
4
1
 
17
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
А какво споразумение е подписвал Томислав Дончев с Норвегия за 220 000 000? ? А? Покажете го !!!
3
0
 
23
 
! Отговори
КРИЗА НА ДОВЕРИЕ преди 4 години
Колко пъти лагахте народа,че вече никой не ви вярва ДОРИ ИСТИНА НА ДА КАЖЕТЕ..
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе този Другар що ни има за Олиго аз на него ли ще вярвам или на очите си. Лично съм я прочел стратегията и знам какъв са го приготвили. А защо като нямало такава Стратегия е Замразена. Чакат 1 януари за да я извадят от Фризера ли. Да върнат милионите на норвежките пеераси които са прибрали и да скъсат подписната и замразена Стратегия.
1
1
 
25
 
! Отговори
Искам преди 4 години
Този министър да каже каква е работната група към Съвета за закрила на детето.Кои точно НПО участват в нея,к какви точно са им били предложенията и какви хонорари са получили.Абдикира ли държавата от функцията си за грижа за детето,щом дава изключително силни права на НПО.