Горските се активизираха, отнемат джипове и незаконни дърва

Увеличава се незаконната сеч преди да застудее
23 окт 2019 20:00,
11
Горските се активизираха, отнемат джипове и незаконни дърва
Снимка: Булфото архив

Увеличават се опитите за незаконна сеч преди началото на зимния отоплителен сезон, съобщиха от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/.

Още по темата

Само за изминалата седмица горските надзиратели на територията на поделенията на предприятието са съставили тринайсет акта за незаконна сеч и транспортиране на дървесина без контролна горска марка и превозен билет. Задържани са над десет пространствени куб. метра дърва за огрев и едно моторно превозно средство. За да се пресекат нарушенията служителите на предприятието са засилили контрола в горските територии, посочват от пресцентъра.

Тази година цената на широколистните дърва за огрев е между 40 и 60 лева за пространствен куб. метър, а цената при иглолистните е от 22 до 31 лева при закупуване директно от временен горски склад, съобщават още от ЮЗДП. По-висока е цената единствено в Благоевград, където в централния склад на горското стопанство дървата се предлагат нарязани и нацепени.

И тази година жителите на малки населени места имат възможност сами да добият дърва, ако са включени в изготвените от кметовете списъци, посочват от предприятието. По този начин цената е значително по-ниска, като куб. метър иглолистни е между 7 и 10 лева, а широколистните от 15 до 22 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
отнемат джипове и незаконни дърва. значи джиповете са законни а дървата са незаконни.и като отнемат дървата какво ще ги правят - сещам се ще ги унищожат т.е. изгорят .....дааааа .............
7
0
 
4
 
! Отговори
odpo преди 4 години
10к.м. дърва са задържали на един камион... на ден НЕЗАКОННАТА сеч в България се равнява на стотици камиони, и това е обществена тайна... КОЙ ЛИ ВИ ВЯРВА ВЕЧЕ, НЕ ЗНАМ...
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ми отнемат джипа,ще му отнема на горския главата.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Уморих се докато прочета това което си написал, но все още не мога да го разбера...
4
1
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
отопление на дърва...?тва не е ли нещо от пантивека?нацията е масово изостанала в търсенето на по изгодни алтернативни източници с по добър ефект
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно мие на някои от тях кои ли ще им отнеме това имане техните жипове откъде от нашия жоб активни били изпосякоха земите по магистралата и след това станаха необработваеми това държава лие с по седем коли си правят каквото си искат
2
1
 
8
 
! Отговори
Тийн преди 4 години
А при нас госпожата по математика никога не уточнява дали кубичните метри са пространствени или не. Ето затива е на такова дередже образователната ни система!
1
1
 
16
 
! Отговори
Браво! преди 4 години
Браво на горските служители, на правителството и лично на премиера ген. Борисов! "Задържани са над десет пространствени куб. метра дърва"! Виждате ли? Досега задържаха само равнинни куб. метри, а сега вече - пространствени!Браво!