За свобода на словото: Пощите ще продават вестници и списания

Промяната цели диверсификация на разпространението
33
За свобода на словото: Пощите ще продават вестници и списания
Снимка: архив, БулФото

"Български пощи" ще извършват разпространение и продажба на печатни издания в страната.

Това реши правителството на редовно заседание днес. Действия за това ще предприеме транспортният министър Росен Желязков, който трябва да инициира и законодателни промени, ако е необходимо.

Още по темата

"Български пощи" ЕАД е еднолично търговско дружество със сто процента държавно участие в капитала.

Дружеството разполага с необходимата инфраструктурна мрежа и човешки ресурси. По този начин ще се осигури ефективното разпространение на печатни издания в цялата страна. Това дава възможност за диверсификацията на разпространението, без да се ограничава конкуренцията, посочват от правителствената пресслужба.

По-рано премиерът Бойко Борисов анонсира промяната с думите, че тя е в подкрепа на свободата на словото - "да не оставяме частници да правят разпространение".

Така според него държавата ще гарантира, че "всяко издание ще отиде там, където искат да го прочетат".

 

 


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
И не ги и пипахме преди 1 година
До И на нас ни се случиСградата е толкова топла, че цяла зима можеш да не пускаш парно, стига съседите около теб да го правят. С пет климатика, апартамента е многостаен, нямаш никакви грижи и сметки за сградна инсталация от 150 лв. за сезон и още за ток по 100-120 лв. на месец. Тия 5 сантиметра въздух са идеална изолация, вестниците не ни стана ясно с каква цел са ги слагали. Вероятно са само около дограмите.
27
0
 
1
 
! Отговори
И на нас ни се случи преди 1 година
До АзПри смяна на дограма на ЕПК от 1967 г. Между перфектните каменни облицовки и бетона има едни пет сантиметра и вътре - вестници! Ама много и всякакви. Нещо като да отвориш Хеопсовата пирамида.Това са имали, с това са отополявали. Каменната облицовка не е мръднала за 50 години.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДОДори бабитеЧе за какво с9а ви на вас вестници. Можете ли да четете или сте като самуибловите войници - един на стоте може.
25
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 1 година
ползвам вестници при ремонт, боядисване, ....абе за всичко друго, но не и да чета. Най-интересно ми беше, като разбихме замазката при дъщерята и отдолу имаше весник "Народно дело"от окт 1977ма и още един младежки . Тях ги четохме,че даже синът ходи до общинска библиотека да ги копира. Махам идеологията, но начинът на писане, подбора на новините, по-голямата достоверност(има имена, народност на авторите,дати...), са на светлинни години от сега. Даже децата се очудиха, на професионализма!
24
0
 
1
 
! Отговори
А и една частна преди 1 година
До Български пощи?поща има, "Вулпрост" да я наречем. Търси ни за нещо общината. Някаква пълна глупост. Те пратили писмото преди месец и нещо. Понеже те са по-зле и от Български Пощи ми звъни шефа на РУП лично да ми връчи някакви глупости на общината! Щото и те си нямат работа. След три дни известие на вратата. И уж нямало на кой да го връчат. И ходи и до тях! И като го отваряме - същото като това от Общината, което вече е връчено от РУП. Адвокатът, жалба. После извинения от зам.кмета, от РУП..
23
0
 
2
 
! Отговори
Дори бабите преди 1 година
вече не ползват Български пощи. Какви вестници ще разпространяват, дори абонаментно? Нали комшията ще ги краде от пощенската кутия? А и колко пощи останаха? В нашия квартал я бутнаха още преди 15 години и я набутаха в новопостроен частен блок на 20 кв.м.Анахронизъм е това. Там имаше някакви РЕП-ове, с тях какво стана?
22
0
 
1
 
! Отговори
Български пощи? преди 1 година
Че те едни пенсии не могат да изплатят? Не ги ли закриха вече?Последното писмо от тях получих от общината на едно село, в което имаме някакви земи от пра-пра-дедо ми. Клеймото беше от преди две седмици, преди да стигне до нас... От разстояние 100 км...
21
0
 
2
 
! Отговори
До бай Тотю преди 1 година
Нежелание да се работи повече от нужното?Тезата, която описваш бай Тотю е залегнала в основата на всички мизерии от Индустриалната революция до днес и служи само и единствено на мързеливците да имат що годе логично и правдободобно извинение за да не работят. Всеки безделник ще каже, че то не е защото не им се работи, а за да не помагат на буржоазията, капитализма и всички други врагове на пролетариата да забогатеятПрогресът обаче се случва, въпреки гореописаните.Иронично, нали?
20
2
 
2
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
СМЯХ в ЗАЛАТА пак от БАБИКЯН: ПОТРЕС : 40 годишен ИЗВЕРГ ЧЛЕН на ГЕРБ източи картата на 81 год старица и сега тя не може да си купи дърва. Е как разбра че е член на ГЕРБ бе мама му стара.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хахаха във вестници в които няма качествени новини... от сорта.. откриха отровни вещества в салам, може да има попаднала стока у клиентите... ама коя е фирмата, какъв салама... измислени новини, свобода на словото друг път
18
1
 
5
 
! Отговори
niki преди 1 година
Да видим дали ще има ефект.Факт е, че някои вестници са забранени да се разпространяват през на Пеевски мрежата, която пък е единствена.
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквито и глупави коментари да пишете тука - той народа знае за кого да гласува в неделя /пак /
16
2
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Ако ще всички вестници които се издават да се слагат пред всеки дом файда няма! Свобода на словото зависи от написаното във вестника, а не от това къде се продава! Причинно следствено действие! И сто вестника да имаш, като повтарят като папагали каквото им заповяда държавната бухалка или знаят, че я са гъкнали, я Цацатурата или Гешевица са ги смазали е все тая къде ще се продават! Те ще си пишат същите ала-бала които са им позволени от властта налагаща цензура!
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защита свободата на словото или начин за оцеляване?
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи Пеевски ще прехвърли разпространението от едната си фирма на другата!?Страхотна свобода на словото, няма-що
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха-ха!!! Смях. Прах в очите на хората.
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип БГ пощите с тази инфраструктура могат да предлагат хиляди видове услуги и да правят поне милиард лева печалба ама корумпетата не дават и тва си е!И всичко това се случва в най-бедната и корумпирана държава!
11
0
 
17
 
! Отговори
Тотю преди 1 година
Изключително е срамно да имаш развита пощенска мрежа и да оставиш всичко в ръцете на частните куриери Това може да бъде един печеливш отрасъл за държавата, обаче няма желание да се развие жалко пощите в момента осигуряват всички услуги, по всички населени места, а заплащането им е доста доста под средното ниво на пазара - искат да правиш всичко, а да получаваш малко над минималното, оттам и сърдитите лелички, които нямат стимул да бачкат повече от нужното ...
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А билетчета ще продават ли?
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че са поръчките от aliexpress, че тия пощи прави умират. Толкова безполезна и спряла още в 1975г. структура няма никъде по света.