Пожарникари, доброволци и горски следят пожара над Чипровци

Огнената стихия е локализирана, но все още има опасност
Обновена: 30 окт 2019 15:41 | 30 окт 2019 15:38, Камелия Цветанова
3
Пожарникари, доброволци и горски следят пожара над Чипровци
Снимка: Булфото, архив

Около стотина души - пожарникари, лесничеи, доброволци и военни са прекарали тази нощ високо в Стара планина над Чипровци за да следят пожара по билото, който гори от три денонощия, съобщиха от Областната дирекция Пожарна безопасност и защита на населението в Монтана.

Още по темата
Пожарът, който гори на площ от 40 000 декара в българската и сръбската част на Стара планина, е локализиран, но се следи, за да не се разрастне в труднодостъпен район, където гасенето ще много трудно.

Директорът на ПБЗН в Монтана комисар Венцислав Райков заяви, че при добро стечение на обстоятелствата до края на деня пожарът в българската част на планината може да бъде потушен. Дори това да стане, то пак ще има опасност огънят да се върне от сръбската част на планината, обяви Райков.

Пожарът по билото на Стала планина е забелязан към 15 часа в неделя 27 октомври. Той се гаси от около 150 души в българската част на палинната и 200 души в сръбската. В гасенето вчера се включиха и хеликоптери на ВВС на Бългрия, както и военни от БА от поделението във Враца. Горят предимно планински пасища и малко букова гора в ниската й част, а не в короните на дърветата.

След потушаването му ще бъде направена оценка на щетите, обяви директорът на северозападното горско предприятие инж. Цветко Цветков, цитиран от БТА.

Да инспектира гасенето на пожара вчера в Чипровци пристигна директорът на Главнат дирекция ПБЗН главен комисар Николай Николов.

Прчините за пожара все още се изясняват, води се разследване в полицейската дирекция в Монтана като има съмнение и за умисъл, обявиха от ОД на МВР в Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
дъга преди 4 години
Бойко не е Там, защото 'следи', а кой Доброволец ги пали???Да благодарим за дъжда, че момчетата и момичетата Изгоряха в битк/ите с Огъня.
2
0
 
5
 
! Отговори
Гейбераз преди 4 години
Бългрия????Това какво е???
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко що не е там, нали е пожарникар